• Print

Forskel og lighed i sundhed og sygdom

Signild Vallgårda, Lene Koch (red.)
Redaktører: Signild Vallgårda, Lene Koch
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788762807716 (e-bog (pdf-format))
Udgivelsesår: 2007
Udgave: 1
Sider: 232
Bestilling for BogPlus-kunder

Social ulighed har stor politisk og forskningsmæssig bevågenhed. Det videnskabelige studium af sociale forskelles betydning for sygdom og sundhed skaber i disse år vigtig ny viden om årsager til og konsekvenser af denne ulighed.
I bogen behandler en række forskere inden for folkesundhedsvidenskab spørgsmål som: Hvad er social ulighed i sundhed, og hvorfor er ulighed et problem? Hvilken rolle spiller arv og miljø for lighed i sundhed? Hvordan behandler sundhedsvæsenet barnløse, indvandrere og brystkræftpatienter? Udøver myndighederne magt, når de søger at fremme befolkningens sundhed?

Lene Koch

F. 1947, dr.phil., forskningsrådsprofessor ved Institut for Folkesundhedsvidenskab. Har siden 1985 arbejdet med de sociale implikationer af ny gen- og forplantningsteknologi. 1988-1990 leder af KVINFO. 1989 ph.d. på om forfatterne en afhandling om kvinder og reagensglasbefrugtning, 2000 dr.phil. (om racehygiejne og tvangssterilisation i Danmark). Samme år ansat som lektor i sundhedspolitik ved IFSV. Har gennem årene deltaget i en række danske og internationale forskningsprojekter om bioetik og gen- og forplantningsteknologi. Medlem af Etisk Råd 1994-2000. Modtager af Danmarks Radios Rosenkjærpris i 2000.

Signild Vallgårda

F. 1952, cand.mag., dr.med., lektor ved Afdeling for Sundhedstjenesteforskning, Institut for Folkesundhedsvidenskab. Nuværende forskningsområde er sundhedspolitiske analyser med særligt henblik på folkesundhedspolitik og politikken over for social ulighed i sundhed. Tidligere forskning har bl.a. omhandlet dansk og svensk folkesundhedspolitik i det 20. århundrede, sygehuspolitikken og sygehusvæsenets udvikling i Danmark, udviklingen i den perinatale dødelighed og fødselshjælpen i Danmark og Sverige. Var medlem af Magtudredningens forskningsledelse 1997-2003.
Social ulighed har stor politisk og forskningsmæssig bevågenhed. Det videnskabelige studium af sociale forskelles betydning for sygdom og sundhed skaber i disse år vigtig ny viden om årsager til og konsekvenser af denne ulighed. I bogen behandler en række forskere inden for folkesundhedsvidenskab spørgsmål som: Hvad er social ulighed i sundhed, og hvorfor er ulighed et problem? Hvilken rolle spiller arv og miljø for lighed i sundhed? Hvordan behandler sundhedsvæsenet barnløse, indvandrere og brystkræftpatienter? Udøver myndighederne magt, når de søger at fremme befolkningens sundhed?
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.