• Print

Klinisk reumatologi

Bente Danneskiold-Samsøe, Hans Lund og Eva Wæhrens (red.)
Redaktører: Bente Danneskiold-Samsøe, Eva Ejlersen Wæhrens, Hans Lund
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788762806726 (Bog)
Udgivelsesår: 2011
Udgave: 2
Sider: 496
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder
Kig i bogen

Klinisk reumatologi tager som i første udgave udgangspunkt i de problemstillinger, den viden og de spørgsmål, som ergo- og fysioterapeuter stiller i relation til reumatologien.

I denne 2. udgave af lærebogen er der sket betydelige ændringer, både omkring de enkelte afsnit og det indholdsmæssige. Først og fremmest er strukturen ændret i hele bogen, idet den nye udgave er opdelt i fire dele:

1) Generelle forhold,
2) De reumatiske sygdomme,
3) Undersøgelsesprincipper i reumatologi,
4) Rehabilitering.

Opdelingen betyder bl.a., at en gennemgang af den ergo- og fysioterapeutiske behandling er flyttet fra gennemgang af den mere konkrete sygdom til mere generelle beskrivelser i del 4.

Der er tilstræbt stor tværfaglighed repræsenteret ved mange kapitler, og foruden de tværfaglige videnskabelige aspekter er der fortsat også lagt vægt på en meget pædagogisk fremstilling. Det er håbet at fremme god og optimal diagnostik, behandling og rehabilitering i forbindelse med bevægeapparatets almindelige sygdomme.

Målgruppen

Bogens primære målgruppe er ergo- og fysioterapeutstuderende, men også de færdiguddannede terapeuter, læger og andre faggrupper kan have stor nytte af den.

Bente Danneskiold-Samsøe

Fysioterapeut og læge. Herefter specialist i reumatologi, rehabilitering og intern medicin. Arbejder som overlæge og klinikchef på Frederiksberg Hospital.

Bente Danneskiold-Samsøe har undervist læger og studerende på alle niveauer på talrige postgraduate kurser, også internationale, og vejledt og igangsat forskere til ph.d. og disputats. Hun har desuden været bedømmer på videnskabelige afhandlinger og tidsskrifter på internationalt plan.

Hans Lund

Uddannet som fysioterapeut fra Skodsborg Fysioterapiskole, ph.d. og lektor på Forskningsenheden for Muskuloskeletal Funktion og Fysioterapi og studieleder for masteruddannelsen i rehabilitering samt kandidatuddannelsen
i fysioterapi på Syddansk Universitet.

Hans Lund har arbejdet på klinik med visitation og rehabilitering af ældre og som klinisk og teoretisk underviser på fysioterapiuddannelsen. Har desuden været involveret i udvalgsarbejde i Danske Fysioterapeuter med henblik på faglig udvikling og forskning og været forfatter og redaktør på flere lærebøger inden for fysioterapi.


Eva Ejlersen Wæhrens

Ergoterapeut, ph.d. Er nu ansat som forsker ved Frederiksberg Hospitals reumatologiske forskningsenhed, Parker Instituttet, samt tilknyttet Forskningsinitiativet for Aktivitetsstudier og Ergoterapi på Syddansk Universitet. 

Eva Wæhrens har desuden mange års erfaring med undervisning og vejledning inden for aktivitetsbaseret ergoterapeutisk undersøgelse og intervention samt tværfaglig rehabilitering. Desuden har hun tidligere været medlem af og formand for Ergoterapeutforeningens Forskningsudvalg og bestyrelsesmedlem i Dansk Selskab for Ergoterapeutisk Forskning.

DSEF Nyhedsbrev

25-11-2011 Ulla Pedersen

"Bogen ’Klinisk reumatologi’ udkommer nu i en ny, slanket udgave. En del af de generelle kapitler fra den 1. udgave er blevet sorteret fra, da de rakte ud over det snævre reumatologiske fokus, og det klæder bogen at være blevet strammet op. [...] Redaktionen har tilstræbt tværfaglighed, hvilket betyder, at en del kapitler er skrevet i fællesskab af en læge, en ergoterapeut og en fysioterapeut. Bogen lægger således både vægt på nødvendigheden af tværfaglig indsats over for patientgruppen og finder plads til beskrivelser af henholdsvis fysio- og ergoterapeutisk behandling. Det fungerer godt og giver et overblik. Opbygning af såvel bog som kapitler virker logisk og selvfølgelig og gør den velegnet som opslagsbog. [...]"

Fysioterapeuten

11-10-2011 Morten Høgh

"Den nye udgave af Klinisk Reumatologi er en fremragende bog - både indholdsmæssigt og pædagogisk! Bogen rummer ingen 'sådan-gør-du'-kapitler, men stimulerer læseren til at overveje og måske ændre egen praksis. Det er dejligt at blive udfordret hele vejen rundt om patienten - fra basale biologiske principper til overordnede sociale betragtninger. Der er mange elementer i bogen, der fortjener at blive fremhævet, men overordnet set giver bogen adgang til en bred og opdateret forståelse for patienter med reumatologiske problemstillinger. De enkelte kapitler er velskrevne, overskuelige og indbydende i både form og indhold. [...] gør bogen velegnet som lærebog for alle sundhedsfaglige grupper. Jeg vil desuden anbefale bogen til terapeuter og læger i klinisk praksis samt i og oomkring det arbejdsmarkedsrettede arbejde (f.eks. TTA) God læselyst!"

Bagsidetekst
Klinisk reumatologi tager som i første udgave udgangspunkt i de problemstillinger, den viden og de spørgsmål, som ergo- og fysioterapeuter stiller i relation til reumatologien. I denne 2. udgave af lærebogen er der sket betydelige ændringer, både omkring de enkelte afsnit og det indholdsmæssige. Først og fremmest er strukturen ændret i hele bogen, idet den nye udgave er opdelt i fire dele: 1) Generelle forhold, 2) De reumatiske sygdomme, 3) Undersøgelsesprincipper i reumatologi og 4) Rehabilitering. Opdelingen betyder bl.a., at en gennemgang af den ergo- og fysioterapeutiske behandling er flyttet fra gennemgang af den mere konkrete sygdom til mere generelle beskrivelser i del 4. Der er tilstræbt stor tværfaglighed repræsenteret ved mange kapitler, og foruden de tværfaglige videnskabelige aspekter er der fortsat også lagt vægt på en meget pædagogisk fremstilling. Det er håbet at fremme god og optimal diagnostik, behandling og rehabilitering i forbindelse med bevægeapparatets almindelige sygdomme. Bogens primære målgruppe er ergo- og fysioterapeutstuderende, men også de færdiguddannede terapeuter, læger og andre faggrupper kan have stor nytte af den.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.