• Print

Kreativitet i ergoterapi

om formsans og innovation i rehabilitering

Gunner Gamborg, Jacob Madsen, Bodil Winther Hansen (red.)
Redaktører: Gunner Gamborg, Jacob Madsen, Bodil Winther Hansen
Forfattere: ,,,,,,

ISBN: 9788762810624 (Bog)
ISBN: 9788762812772 (i-bog)
ISBN: 9788762813106 (e-bog)
Udgivelsesår: 2013
Udgave: 1
Sider: 240
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder
Kig i bogen

Kreativitet i ergoterapi beskriver og analyserer kreativitetens mange udtryk ud fra flere forskellige perspektiver

Fremtidens velfærd afhænger af kreativitet

Det danske velfærdssamfund står midt i gennemgribende demografiske og økonomiske udfordringer. Den globale konkurrence og udvikling af fremtidens vækstgrundlag gør det nødvendigt, at organisationer og systemer tænker nyt.

At udvikle uprøvede og fremadrettede former inden for velfærdssamfundets rehabiliterings-, sundhedsfremmende og forebyggelsesydelser kalder også på ergoterapeutisk innovation, der både er professionel, rationel og målrettet. 

For ergoterapeuter vil det kræve et nuanceret kendskab til kreativitetens intuitive, frie og til tider rundtossede elementer.

Bogens indhold

Denne bog beskriver og analyserer kreativitet dels som en etableret dimension af ergoterapeutiske arbejdsmetoder og faglige erfaringer, og dels som et aktuelt og efterspurgt grundlag for ergoterapeutens bidrag til ny vækst og innovation i fremtidens social- og sundhedsvæsen.

Bogen indeholder mange praktiske eksempler på, hvordan kreativitet viser sig i ergoterapeutens arbejde med mennesker, men også med de systemer, omgivelser og organisationer, som mennesker arbejder og lever i.

Bogen beskriver også, hvordan ergoterapeuter arbejder og tænker kreativt, samt med hvilke begrundelser og målsætninger de kombinerer kreative strategier og faglige procedurer.

Målgruppe

Kreativitet i ergoterapi henvender sig til studerende og undervisere på ergoterapeutuddannelsen og til ergoterapeuter med interesse i at fordybe sig i begreber og metoder inden for innovation og kreativitet.

Gunner Gamborg

Født 1949, uddannet ergoterapeut 1976. Videreuddannelse for ergoterapeuter 1983. Master i Etik og Værdier i Organisationer 2007 (MEVO) med masterprojekt om kreativitet og æstetik i ergoterapi. Ledende ergoterapeut på Psykiatrisk Hospital i Aarhus 1977-1988. Rektor ved Ergoterapeutskolen i Aarhus 1988-2004.  Formand for Ergoterapeutforeningen siden 2004 og formand for Rehabiliteringsforum Danmark siden 2008. Er forfatter til Spor der slynger sig sammen: Aktivitetsproblemer og psykiatrisk ergoterapi (1991), samt en lang række artikler og bidrag i Danmark og internationalt.

Jacob Madsen

Født 1979, uddannet ergoterapeut 2003 (B.Oc.T). Master i medicinsk videnskab 2010 (MSc.OT) med masterprojekt om grundlaget for innovation i ergoterapeutisk praksis. Lektor ved ergoterapeutuddannelsen på UCN. Har siden 2004 arbejdet bredt med kreativitet, innovation og entreprenørskab indenfor sundhedsfaglig uddannelse og praksis. Er medforfatter på Brugerdreven innovation – at spotte behov for velfærdsteknologi hos mennesker med kronisk sygdom (2012) og på kapitel i Basisbog i ergoterapi, 3. udgave (2013) om innovation og kvalitetsudvikling i relation til ergoterapi samt en række artikler.

Bodil Winther Hansen

Født 1961, uddannet ergoterapeut 1987. Master i voksenuddannelse 2003, Tegneterapeut 2000 og Kognitiv miljøterapeut 2008. Ansat bl.a. 12 år på psykiatrisk afdeling, Gentofte Amts Sygehus, som ergoterapeut og klinisk vejleder, siden 2001 ansat som lektor på Ergoterapeutuddannelsen PH Metropol. Specielle interesser er kreativitet og gruppebehandling i psykiatrien, procesvejledning, studievejledning og voksenpædagogik (bl.a. PBL). Er medforfatter på kapitel om ADL og gruppebehandling i Lærebog i psykiatri – for ergoterapeuter og fysioterapeuter (2009) og på studiehåndbogen Studiepol (www.studiepol.dk).

Gunner Gamborg

Gunner Gamborg

Jacob Madsen

Jacob Madsen

Bodil Winther Hansen

Bodil Winther Hansen

Bagsidetekst
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.