• Print

Ortopædkirurgi

for ergoterapeuter og fysioterapeuter

Anette Enemark Larsen, Michael Krogsgaard, Peter Rheinlænder (red.)
Redaktører: Anette Enemark Larsen, Michael Krogsgaard, Peter Rheinlænder
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788762805392 (Bog)
Udgivelsesår: 2009
Udgave: 1
Sider: 584
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder
Kig i bogen

Bogens opbygning

Denne lærebog er bygget op omkring en generel og en specifik del. Den generelle del tager udgangspunkt i fagene fysioterapi, ergoterapi og ortopædkirurgi og gennemgår bl.a. bindevævet, diagnostiske metoder, klinisk ræsonnering, traumatologi, bandager og proteser. Den specifikke del kommer omkring hele kroppen med fokus på den ortopædkirurgiske patient, fra hånd over nakke, ryg og bækken til fod.

Målgruppe

Bogens målgruppe er især studerende eller færdiguddannede inden for ergo- og fysioterapi samt medicin.

Michael Rindom Krogsgaard

Uddannet læge i 1980 og efter en bred ortopædkirurgisk uddannelse specialiseret inden for artroskopisk kirurgi og idræts-traumatologi. Siden 1996 ansat på Bispebjerg Hospital. Har i mange år været involveret i forskning og efteruddannelse og igennem 15 år været klinisk lektor ved Københavns Universitet samt skrevet ph.d.-afhandling om prednisoninduceret osteoporose. Medredaktør af nationale og internationale lærebøger inden for bl.a. idrætsmedicin og kirurgi, og har deltaget i udarbejdelse af referenceprogram for ligamentskader i knæet. Igennem 6 år formand for Dansk Selskab for Artroskopisk Kirurgi og Sportstraumatologi (SAKS) og nu bestyrelsesmedlem i Dansk Selskab for Skulder- og Albuekirurgi. Har i 2009 været med til at etablere Idrætskirurgisk Enhed på Bispebjerg Hospital.

Peter Rheinlænder

Uddannet fysioterapeut fra Fysioterapiskolen i København i 1989 og har igennem hele sin karriere arbejdet med behandling og rehabilitering af ortopædkirurgiske patienter med en speciel forkærlighed for knæpatienter. Han har været tilknyttet ortopædkirurgisk afdeling på Hvidovre Hospital i 12 år og sideløbende været privatpraktiserende på Klinik for Fysioterapi (Bülowsvej, Frederiksberg). Siden 1994 undervist i mange forskellige regi, bl.a. FFI, Mt. samt i flere lægeforeninger.

Peter Rheinlænder har med denne bog sin debut som forfatter og redaktør.

Anette Enemark Larsen

Ergoterapeut, M.Sc.OT og ansat som lektor på Ergoterapeutuddannelsen, Professionshøjskolen Metropol. Har primært arbejdet med uddannelse inden for det somatiske arbejdsfelt, først som klinisk underviser (instruktionsergoterapeut) gennem mange år på Gentofte Hospital, derefter et par år som underviser på en social- og sundhedsskole. Fokus i arbejdet har været at implementere og kombinere de ergoterapeutiske modeller og undersøgelsesredskaber (spec. COPM) i den somatiske praksis, og forene det i en tværfaglig ramme og forståelse (spec. med ICF). Endvidere mangeårig erfaring med planlægning og afholdelse af tværfaglige (fys/ergo) kliniske og teoretiske kurser samt udviklingsprojekter med samme fokus.

Fysioterapeuten nr. 4 marts 2010

03-03-2010 Hanne Kaa Kristensen og Birte Nørrelund

"Bogen er længe ventet og bliver et godt og brugbart redskab, der giver mulighed for at få overblik over de terapeutopgaver, der ligger i dette speciale."

Brug af papirkopier/prints fra denne hjemmeside til undervisningsbrug på uddannelsesinstitutioner og intern brug er tilladt efter aftale med Copydan Tekst & Node. Brugen skal ske inden for aftalens begrænsninger.

Her kan du finde fotos med øvelser og behandlinger

Kapitel 17 - Skulder

Ortopaedkirurgi_kap22

Kapitel 25 - Knæ

 

Bagsidetekst
Ortopædkirurgi for ergoterapeuter og fysioterapeuter samler de terapeutiske og ortopædkirurgiske indgangsvinkler til den ortopædkirurgiske patient i én tekst. Bogen bygger på klinisk erfaring og evidens, og teksten er praktisk orienteret i sin beskrivelse af de forskellige fags tilgang til diagnostik og behandling. Lærebogen rummer både en overordnet introduktion til arbejdet med de ortopædkirurgiske patienter og en gennemgang af specifikke behandlingsområder. I bogens generelle del beskrives vævslære, neurodynamik, ortopædkirurgiske sygdomsprocesser, diagnostiske metoder, måleinstrumenter og andre generelle forhold af klinisk betydning. Desuden gennemgås klinisk ræsonnering, accelererede patientforløb, brugen af proteser, ortoser og bandager samt akupunktur og kiropraktik. Bogens anden del indeholder en struktureret beskrivelse af sygdommene i patientens forskellige regioner, og den ergoterapeutiske og fysioterapeutiske tilgang til behandlingen inddrages løbende. Ortopædkirurgi for ergoterapeuter og fysioterapeuter henvender sig til studerende og praktikere inden for terapifagene, men har også relevans for lægestuderende, læger og andre relaterede faggrupper.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.