• Print

Psykiatri (i-bog)

Lene Nyboe, Sylvia Johannsen og Per Jørgensen (red.)
Redaktører: Lene Nyboe, Sylvia Johannsen, Per Jørgensen
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788762816640 (i-bog)
Udgivelsesår: 2016
Udgave: 1
Sider: 550
Bestil vurderingseksemplar

Dette er en i-bog, en digital udgave af den trykte bog, suppleret med digitale værktøjer som fx oplæsning, søge- og notefunktion. I-bogen kan læses på computer, tablet og smartphone overalt, hvor der er internetadgang. E-nøglen giver adgang til i-bogen i 48 måneder fra aktiveringsdatoen.

Ingen enkelt indsats er tilstrækkelig til alle med en psykisk sygdom, og ingen enkelt faggruppe kan honorere alle de behov, der følger af de forskellige sygdomme. Men i forhold til alle sygdomme kan ergoterapeuter og fysioterapeuters indsats bidrage til den psykisk syges helbredelse eller bedring, i nogle tilfælde med afgørende betydning og i andre med et bidrag, hvis særskilte værdi er vanskelig at udskille fra andre faggruppers eller professioners.

Denne bog er netop en lærebog for den ergoterapeut- og fysioterapeutstuderende. For uanset arbejdsfunktion og arbejdssted vil den færdiguddannede terapeut have brug for en grundlæggende viden om psykisk sygdom.

Psykiatri er 2. udgave af Lærebog i psykiatri for ergoterapeuter og fysioterapeuter. Lærebogen har to hovedformål, nemlig en præsentation af den aktuelle viden om udredning, diagnostik og behandling/indsats ved de enkelte psykiske sygdomme, samt en tydeliggørelse af de metoder som det er relevant, at ergoterapeuter og fysioterapeuter anvender i udredning og indsats i mødet med mennesker med psykisk sygdom.

På den måde sigter bogen efter at være den basisbog, hvorfra studerende får et første indtryk af psykisk sygdom og de arbejdsmetoder, man som ergoterapeut og fysioterapeut bringer i anvendelse.

Denne nye udgave er gennemgående revideret både hvad angår struktur og indhold.

DSEF oktober 2009

02-03-2010 Kirsten Petersen, ergoterapeut, cand. scient. soc, ph.d. studerende.

Bogen er relevant for såvel studerende på professionsbachelorniveau som for ergoterapeuter og fysioterapeuter i praksis, der ønsker at opdatere og udvikle deres kernefaglighed." Fordelen ved, at bogen er rettet mod såvel ergoterapeuter som fysioterapeuter, er, at det er muligt at læse om de fags kernefaglighed, hvilket kan bidrage til debat om det fælles og det særegne ved de to professioners bidrag til behandlingen af mennesker med psykisk sygdom."

nettetlyngby.dk aug. 2009

21-01-2010 Lars S. Hansen

"Fornemt!" "[...]Bogen får hermed en klar anbefaling fra min side."

Bagsidetekst
Lærebog i psykiatri for ergoterapeuter og fysioterapeuter leverer et bud på ergoterapeutisk og fysioterapeutisk kernefaglighed inden for det psykiatriske område. Kapitlerne har danske forhold og behandlingstraditioner som ramme og lægger vægt på erfaringsbaseret viden og aktuelle, internationale forskningsresultater som fagligt fundament. Lærebogen giver en indføring i psykiatrien som nutidigt genstandsfelt og præsenterer generelle ergoterapeutiske og fysioterapeutiske undersøgelses- og behandlingsmetoder. Diagnosesystemet ICD-10 er udgangspunkt for en præsentation af deskriptiv psykiatri, herunder psykopatologi, psykiatrisk diagnostik og behandling. Praksisbeskrivelser fra ergoterapi og fysioterapi bliver inddraget i stort omfang og tegner et billede af bredden såvel som de faglige udviklingsmuligheder inden for psykiatrisk ergoterapi og fysioterapi. Lærebog i psykiatri henvender sig til studerende på ergoterapeutog fysioterapeutuddannelserne, men vil også kunne inspirere færdiguddannede terapeuter med virke i psykiatrien.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.