• Print

Rehabilitering ved demenssygdom (i-bog)

Sundhedsmæssige, sociale og omgivelsesmæssige indsatser

,,

ISBN: 9788762812741 (i-bog)
ISBN: 9788762811157 (Bog)
Udgivelsesår: 2013
Udgave: 1
Sider: 288
Bestil vurderingseksemplar

En i-bog er en digital udgave af den trykte bog, suppleret med digitale værktøjer, fx oplæsning, søge- og notefunktion. I-bogen kan læses på pc og tablets. Køb af e-nøgle giver adgang til i-bogen i fire år.

Om i-bogen

Rehabilitering ved demenssygdom beskriver, hvordan en sådan rehabilitering kan planlægges og gennemføres i en dansk kontekst, og der er fokus på sociale, omgivelses- og sundhedsmæssige indsatser.

Bogens opbygning


Bogens første kapitler beskriver og definerer rehabiliteringsbegrebet og sundhedsforståelsen inden for ICF. Endvidere gives der en kort gennemgang af den historiske udvikling af behandlingen af demenssygdomme og den relevante danske lovgivning inden for demensområdet.

De næste kapitler ser på, hvordan rehabilitering kan foregå ved demenssygdom, hvorefter rehabiliteringsindsatser inden for kommunikation, omgivelsesmæssige forhold, kropsfunktioner, aktiviteter og deltagelse beskrives. Bogen afsluttes med et kort kapitel om fremtidsperspektiver.

Målgruppe

Ergoterapeut- og fysioterapeutstuderende er bogens hovedmålgruppe, men færdiguddannede terapeuter og andre faggrupper kan bestemt også have stor gavn af at læse bogen.

Tidsskrift for den norske legeforening

31-01-2013 Kjell Martin Moksnes, Alderspsykiatrisk avdeling, Klinikk psykisk helse og avhengighet, Oslo universitetssykehus

"Hovedmålgruppen er ergo- og fysioterapistudenter. Forfatterne er utdannede ergoterapeuter og har erfaring som psykoterapeuter og demenskoordinatorer. I tillegg har de arbeidet med prosjektledelse, formidling av hjelpemidler, veiledning og rådgivning i kommunen. De håper bokens innhold vil bidra til diskusjoner som kan gi ytterligere kvalifisering av viten, metoder og innsats i rehabiliteringen av personer med demens. [...] Teksten er lettlest og har mange gode, korte kasusbeskrivelser av forhold som stresser pasienten og som peker på praktiske løsninger i hverdagen. [...] Ikke bare studenter, men også ferdigutdannede behandlere kan ha nytte av å lese boken."

Bagsidetekst
Rehabilitering ved demenssygdom beskriver, hvordan en sådan rehabilitering kan planlægges og gennemføres i en dansk kontekst, og der er fokus på sociale, omgivelses- og sundhedsmæssige indsatser. Bogens første kapitler beskriver og definerer rehabiliteringsbegrebet og sundhedsforståelsen inden for ICF. Endvidere gives der en kort gennemgang af den historiske udvikling af behandlingen af demenssygdomme og den relevante danske lovgivning inden for demensområdet. De næste kapitler ser på, hvordan rehabilitering kan foregå ved demenssygdom, hvorefter rehabiliteringsindsatser inden for kommunikation, omgivelsesmæssige forhold, kropsfunktioner, aktiviteter og deltagelse beskrives. Bogen afsluttes med et kort kapitel om fremtidsperspektiver. Ergoterapeut- og fysioterapeutstuderende er bogens hovedmålgruppe, men færdiguddannede terapeuter og andre faggrupper kan bestemt også have stor gavn af at læse bogen.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.