• Print

Sociologi og rehabilitering

Inger Schrøder og Kirsten Schultz Petersen
Redaktører: Inger Schrøder, Kirsten Schultz Petersen
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788762810211 (Bog)
Udgivelsesår: 2012
Udgave: 1
Sider: 322
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder
Kig i bogen

Begrebet rehabilitering omfatter i dag ikke kun borgerens fysiske formåen, men er rettet mod en forbedring af hele borgerens livssituation.
Rehabilitering skal således gøre det muligt for mennesker med funktionsevnenedsættelser at fungere i samfundet og deltage i aktiviteter, såsom uddannelse og arbejde, på lige fod med andre.
 
Sociologien kan bidrage med væsentlig viden til forståelse af menneskers hverdagsliv og betydningen af funktionsevnenedsættelse og er således et vigtigt supplement til de sundhedsfaglige discipliner i arbejdet med rehabilitering. Sociologi og rehabilitering ønsker at bidrage til en forståelse af rehabilitering i et socialt og samfundsmæssigt perspektiv og opfordrer til kritisk refleksion over, hvordan vi forstår funktionsevnenedsættelse og rehabilitering.

 

Målgruppe

Bogen henvender sig primært til ergoterapeut- og fysioterapeutstuderende, men også uddannede terapeuter i praksis og andre professioner kan have stor gavn af den. 
 

Inger Schrøder

Ergoterapeut 1979, cand.scient.soc. 2001, Aalborg Universitet, med afhandlingen „Projekt Ung med handicap – projektets betydning for de unge med handicap og for det sociale arbejde“. Har tidligere arbejdet som ergoterapeut på Fysiurgisk Hospital i Hornbæk og som konsulent i Rehabiliteringscenter for Muskelsvind. Fra 2002 underviser på Ergoterapeutuddannelsen i København. Blev studierektor i 2006 og er nu Institutchef for Institut for Rehabilitering og Ernæring på Professionshøjskolen Metropol. De faglige interesser er især inden for det social- og sundhedspolitiske område, herunder vilkår for rehabilitering og for det tværfaglige arbejde inden for sundhedssektoren og på tværs af sektorer. Har bidraget som forfatter til flere kapitler i lærebøger.

Kirsten Schultz Petersen

Ergoterapeut 1983, cand. scient.soc. fra Den Sociale Kandidatuddannelse i 2002. Ph.d. i 2009 med afhandlingen „Brugerinddragelse i rehabilitering, en kvalitativ undersøgelse af brugerens perspektiv“. Har siden 1988 været tilknyttet Ergoterapeutuddannelsen og er nu lektor på Ergoterapeutuddannelsen i Aarhus, VIA University College, og ekstern lektor på Aarhus Universitet. Har tidligere arbejdet i mange år som ergoterapeut inden for det psykiatriske område og det socialpsykiatriske område. De faglige interesser er især inden for rehabilitering med særligt fokus på recovery og psykosocial rehabilitering inden for det socialpsykiatriske felt. Har bidraget som forfatter til flere udgivelser om brugerinddragelse og rehabilitering.

Inger Schrøder

Inger Schroeder

Kirsten Schultz Petersen

Kirsten Schultz Petersen

Bagsidetekst
Sociologi og rehabilitering ønsker at bidrage med viden, som kan give studerende, undervisere og praktikere forståelse for, hvordan sociale og samfundsmæssige faktorer har indvirkning på menneskers hverdagsliv og funktionsevne - og dermed på rehabiliteringsprocessen. Bogen bidrager til kritisk refleksion over, hvordan man forstår funktionsevnenedsættelse og rehabilitering. Målgruppen er primært ergoterapeut- og fysioterapeutstuderende, men også uddannede terapeuter i praksis og andre professioner kan have stor gavn af bogen.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.