• Print

Sociologi og socialantropologi

mellem mennesker og samfund

Elisabeth Brodtkorb, Marianne Rugkåsa (red.)
Redaktører: Elisabeth Brodtkorb, Marianne Rugkåsa
Forfattere: ,

ISBN: 9788762808997 (Bog)
Udgivelsesår: 2009
Udgave: 2
Sider: 312
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder
Kig i bogen

Bogen giver på pædagogisk vis en indføring i grundlæggende sociologisk og socialantropologisk teori. Den er henvendt til studerende inden for social- og sundhedsområdet på MVU-niveau og relaterer til praksis inden for disse fag. Kapitlerne behandler samfundsrelevante emner, bl.a. velfærd, magt, social kontrol og kulturelle fortolkningsrammer, og diskuterer begreber som kultur, sundhed og sygdom. I 2. udgaven er problemstillinger og referencer blevet opdateret, og kapitler om barndom og fattigdom er føjet til.

Bagsidetekst
Sociologi og socialantropologi giver en grundlæggende indføring i fagene sociologi og socialantropologi, og den er rettet mod alle social- og sundhedsfaglige uddannelser på MVU-niveau. Bogen behandler centrale samfundsvidenskabelige begreber og anvender det sociologiske og antropologiske perspektiv i forhold til temaer, som er relevante på tværs af professionsgrænser. Bogen tematiserer og diskuterer bl.a. velfærd, magt og afmagt, social kontrol, kulturelle fortolkningsrammer og sundhed og sygdom, og kapitlerne er skrevet ud fra en bevidsthed om tværfagligt samarbejde. Ved hjælp af eksempler fra praksis gør bogen klart, hvorfor en samfundsvidenskabelig indgangsvinkel inden for socialog sundhedssektoren er brugbar. I 2. udgave af Sociologi og socialantropologi er bogen blevet udvidet med to aktuelle tematiske kapitler om fattigdom og barndom. De andre kapitler er blevet opdateret indholdsmæssigt og tilføjet nye eksempler og ny litteratur. Bogen fungerer stadig som en lettilgængelig lærebog for de social- og sundhedsfaglige professionsuddannelser, men den vil også kunne give ny indsigt i forhold til de komplekse problematikker, man som færdiguddannet møder i dagligdagen.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.