• Print

Medicinsk fagsprog II

ISBN: 9788762811201 (Bog)
Udgivelsesår: 2013
Udgave: 1
Sider: 190
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Medicinsk fagsprog II er en fortsættelse af Medicinsk fagsprog I og har bl.a. fokus på fordanskninger og fordanskningsregler.

Bogens opbygning

Bogen indeholder emner som:

  • latinske og græske præfikser (forstavelser)
  • latinske og græske suffikser (afledningsendelser) både i originaludtryk og i fordanskninger
  • opbygning af journaler og regler for journalskrivning, ordinationsord samt andre latinske og græske ord
  • udtryk i journale

 

Desuden kan man finde længere diagnoser og bl.a. diagnoser med ”obs. pro” og ”sequelae”, komparation (gradbøjning) af adjektiver, talord (herunder romertal), udtryk med personnavne, ord og udtryk i recepter, stavning af lægemidler samt brug af bindestreg ved sammensætninger af to eller flere ord.

Til bogen hører opgaver, som er knyttet til de emner, der gennemgås, og den indeholder desuden en gennemgang af al nødvendig grammatik. Da bogen også indeholder en udførlig ordliste, som dækker alle ord og udtryk, som forekommer i bogen og opgaverne, er det ikke nødvendigt med supplerende opslagsværker eller bøger med grammatik.

Målgruppe

Bogen henvender sig til elever og studerende under uddannelsen til lægesekretær, sygeplejerske, fysioterapeut, tandlæge, læge og andre studerende inden for de sundhedsvidenskabelige områder og vil både kunne anvendes i et undervisningsforløb og til selvstudium. Bogen vil ligeledes kunne anvendes af færdiguddannede, der ønsker hjælp til at kunne anvende og skrive medicinsk fagsprog korrekt samt gerne vil have en forståelse for opbygningen og betydningen af de mange udtryk inden for medicinsk fagsprog.

 

Af samme forfatter

Hanne Bech Müller

På bogens hjemmeside finder du opgaverne til Medicinsk fagsprog II. Opgaverne er knyttet til de emner, der gennemgås i bogen, og følger bogens opdeling i fire moduler.

Klik her for at komme til hjemmesiden

Bagsidetekst
Medicinsk fagsprog II henvender sig til elever og studerende under uddannelsen til lægesekretær, sygeplejerske, fysioterapeut, tandlæge og læge, men vil også kunne anvendes af færdiguddannede inden for det sundhedsvidenskabelige område. Medicinsk fagsprog II er en fortsættelse af Medicinsk fagsprog I og har bl.a. fokus på fordanskninger og fordanskningsregler. Udover en gennemgang af al relevant grammatik inden for medicinsk fagsprog indeholder bogen desuden emner som: opbygning af forskellige diagnoser, journalskrivning (herunder latinske og græske ord og udtryk i journaler) samt latinske og græske præfikser (forstavelser) og suffikser (afledningsendelser). Til bogen hører opgaver, som er knyttet til de emner, der gennemgås. Da bogen også indeholder en udførlig ordliste, som dækker alle ord og udtryk, der forekommer i bogen og opgaverne, er det ikke nødvendigt med supplerende opslagsværker eller bøger med grammatik.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.