• Print

Adipositas

- sygdom, behandling og organisation

Ole Lander Svendsen, Arne Astrup og Gitte Stage Hansen
Redaktører: Ole Lander Svendsen, Arne Astrup, Gitte Stage Hansen
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788762809666 (Bog)
Udgivelsesår: 2011
Udgave: 1
Sider: 301
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder
Kig i bogen

Adipositas er en samlet, opdateret præsentation af alle aspekter af behandlingen af adipøse patienter.
Adipositas – sygdom, behandling og organisation giver en omfattende gennemgang af alle aspekter omkring patienter med adipositas fra udredning og forebyggelse til beskrivelser af de forskellige former for behandling patienterne kan tilbydes og af sundhedsvæsenets organisation omkring adipøse.

Bogens opbygning

Bogen indeholder kapitler om specielle forhold som fx dosering af lægemidler, hospitalsindretning og problemer i forbindelse med operation. Grupper, der kræver særlig opmærksomhed, er ligeledes beskrevet i selvstændige kapitler, fx børn, gravide og hjerteinsufficiente patienter. Vinklen er tværfaglig og alle kapitler er skrevet af specialister på deres felt.

Målgruppe

Bogen er en grundbog og et opslagsværk for den, der vil tilegne sig viden om adipøse patienter eller den, der er specialist på sit felt, men har brug for at opdatere sin viden om adipositas og arbejdet med disse patienter.

...en fremragende opslagsbog og lærebog om et tungt område

Ugeskrift for Læger

Ole Lander Svendsen

Overlæge, dr.med., klinisk lektor ved Endokrinologisk- Gastroenterologisk Afdeling, Bispebjerg Hospital og Københavns
Universitet. Han har over 20 års erfaring inden for klinisk forskning og behandling af overvægt og diabetes. Han har tidligere været formand for Dansk Selskab for Adipositasforskning, har været medforfatter til klaringsrapporter omkring adipositas i Danmark og har været medicinsk rådgiver af sundhedsmyndigheder og lægemiddelindustri angående overvægt og diabetes.

Arne Astrup

Læge, dr.med., professor i ernæring og leder af Institut for Human Ernæring, Det Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet. Arne Astrup har opbygget én af verdens førende forskergrupper inden for fedme og er nummer fem på Thomson Reuters liste over de internationalt mest produktive forskere inden for fedme. Han var 1992-2003 formand for Ernæringsrådet, 2005-9 præsident for International Association for the Study of Obesity, 1999-2010 chefredaktør for Obesity Reviews, og 2011- redaktør af American Journal of Clinical Nutrition.

Gitte Stage Hansen

Klinisk diætist ved Hjerterehabiliteringsafsnittet på Bispebjerg Hospital samt Diætistklinikken Maiken Beck i Charlottenlund og Frederikssund. Har 20 års erfaring som klinisk diætist med faglige specialer i overvægt og hjerte-kar-sygdomme. Har tidligere været ansat som projektdiætist i 12 år på Hvidovre Hospital primært med vejledning af overvægtige med og uden medicinsk supplement til vægttab. Hun har desuden været ansat i Hjerteforeningen og var i den periode med til at udarbejde Hjerteforeningens guide til vægttab “Tab dig og hold vægten”. Har i en fireårig periode siddet i bestyrelsen for Dansk Selskab for Adipositasforskning og været medforfatter på statusrapporten “Receptfri produkter til vægttab”.

Sygeplejersken

27-08-2012 Michala Eich

"Selv sygeplejersker, som løbende har fulgt godt med på netop dette område, vil have glæde af at have bogen stående på hylden tæt ved, når de velforberedte patienter spørger ind til specielle kure, de har hørt om, den optimale kostsammensætning, bedste træningsformer, lægemidler med appetot- og vægtbivirkninger mv. Bogen vil hjælpe den, som skal rådgive patienter. Kapitlet omhandlende de 'Psykiatriske konsekvenser af adipositas' burde være pligtlæsning, før man kaster sig ud i at vejlede overvægtige"

www.tidsskriftet.no

13-04-2012 Jøran Hjelmesæth

"Denne nye læreboken er ifølge de danske redaktørene beregnet for alle som «beskæftiger sig med pleje og behandling af mennesker». De forklarer dette med at alle som har med pleie av mennesker å gjøre, også må forholde seg til de av oss som er overvektige og fete. Ambisjonen til redaktørteamet er at de fleste dermed kan finne oppdatert viten om fedme et sted, nemlig i denne boken. Det har de lyktes ganske godt med. [...] De første to tredelene er stort sett relevante for norske forhold. Jeg anbefaler spesielt de gode kapitlene om undersøkelsesmetoder, fettvevets anatomi og fysiologi og appetittregulering. [...] Selv om Adipositas er skrevet på dansk for dansker, anbefaler jeg den også for nordmenn med interesse for fedme og fedmerelaterte følgesykdommer. "

Ugeskrift for læger

13-04-2012 Jette K. Ingerslev

"Velkvalificerede og kompetente fagpersoner har bidraget til denne videnskabeligt baserede lærebog om adipositas (BMI > 30). Bogen henvender sig til alle inden for sundhedsvæsenet. Indholdet er tilrettelagt på en logisk, overskuelig og letlæselig måde med en passende afvejning mellem tekst, tabeller og figurer. [...] Retningslinjerne for udredning og behandling af adipositas fremstår klart. Motivation for vægttab og fastlæggelæse af delmål/mål samt opfølgning er af afgørende betydning for at opnå vægttab. [...] Alt i alt: en fremragende opslagsbog og lærebog om et tungt område."

...en fremragende opslagsbog og lærebog om et tungt område

Ugeskrift for Læger
Bagsidetekst
Adipositas – sygdom, behandling og organisation er den første danske lærebog med teoretiske og kliniske aspekter om adipositas. Bogen har fokus på områdets multifaktorielle årsager og sætter forebyggelse og behandling af adipositas i et bredt tværfagligt perspektiv. Bogen gennemgår alle aspekter omkring patienter med adipositas. Emnerne spænder fra udredning og forebyggelse, beskrivelser af forskellige behandlingsformer til sundhedsvæsenets organisation omkring adipøse. Der er kapitler om specielle forhold som fx dosering af lægemidler, hospitalsindretning og problemer i forbindelse med operation. Grupper, der kræver særlig opmærksomhed, er ligeledes beskrevet i selvstændige kapitler, fx børn, gravide og hjerteinsufficiente patienter. Vinklen er tværfaglig, og alle kapitler er skrevet af specialister på deres felt. Bogen henvender sig til alle inden for sundhedsvæsenet, især læger, sygeplejersker og diætister, der har brug for en overskuelig og opdateret viden om adipositas.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.