• Print

Den motiverende samtale i teori og praksis

ISBN: 9788762811539 (Bog)
Udgivelsesår: 2013
Udgave: 1
Sider: 260
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder
Kig i bogen

Den motiverende samtale i teori og praksis handler om faglig kommunikation

Bogen handler om hvordan man i samtaler, metodisk og professionelt, kan motivere mennesker til forandring. Den motiverende samtale er en evidensbaseret og internationalt anerkendt metode, og bogen tager afsæt i nyeste forskning inden for området. Målet er at præsentere læseren for et teoretisk fundament og en række effektive værktøjer, som kan bruges i praksis.

En anbefalelsesværdig bog til praktikere

Magasinet Rus

Gregers Rosdahl

Uddannet cand. mag. i filosofi med speciale i meningsteorier og sprogfilosofi.

Gregers har i en årrække arbejdet med den motiverende samtale i praksis, især i forbindelse med samtaler om sundhed og beskæftigelse. Arbejder til dagligt som rådgiver og underviser i den motiverende samtale med et særligt fokus på læring og implementering af metoden i praksis. Gregers er aktivt medlem af MINT (Motivational Interviewing Network of Trainers) og har siden 2006 undervist professionelle inden for blandt andet misbrugsområdet, sundhedsområdet, beskæftigelsesområdet og kriminalforsorgen.

Gregers Rosdahl

 

Læs mere på forfatterens hjemmeside

www.denmotiverendesamtale.dk

Magsinet Rus

03-09-2013 Annette Søgaard Nielsen

”Den motiverende samtale i teori og praksis' skal især roses for den pædagogiske indgang til emnet. Den formår at være både let læselig, logisk og letforståelig, uden at den bliver overfladisk. Strategier og teknikker er belyst med tilpas lange og troværdige eksempler, der på glimrende vis illustrerer, hvordan man kan gribe samtalen an. Der er hermed udkommet en anbefalelsesværdig bog til praktikere.”

Sygeplejersken

03-09-2013 Michala Eich

”Har du aldrig læst om den motiverende samtale, så læs denne bog. Den er frisk i sproget, har mange cases og den favner vidt. […] Bogen behandler de fire processer i den motiverende samtale, dokumentation af metoden og en række cases. Særligt kan de cases, der omhandler uvante motivationsopgaver, være af stor hjælp. Bogen tilbyder nye indfaldsvinkler til motivationsarbejdet, giver ideer til samtaler med patienter, man er kørt fast med, og hjælper behandler til at holde fast i formålet med samtalen.”

Ugeskrift for Læger

20-06-2013 Anders Beich

"Jeg synes, at denne lærebog i den motiverende samtale er den bedste danske (og jeg har læst de andre, også de oversatte originalværker).Jeg synes, at Gregers Rosdahl i en skarptskåren disposition og et præcist og levende sprog får formuleret, Hvad MI drejer sig om: De vigtigste grundantagelser, tilgang, teknikker og nødvendige færdigheder bliver gennemgået på forbilledlig vis, krydret med nogle friske grafiske modeller og fremstillinger, tydeligt inspireret af forfatterens interesse for sprog, meningsdannelse, organisation og læring."

Socialpædagogen

01-05-2013 Lone Marie Pedersen

"Bogen handler om faglig kommunikation i praksis. Om hvordan man metodisk og professionelt kan motivere mennesker til forandring. Den motiverende samtale er en evidensbaseret og internationalt anerkendt metode, og bogen tager afsæt i noget af det nyeste forskning inden for området."

Denne lærebog i den motiverende samtale er den bedste danske

Ugeskrift for Læger
Bagsidetekst
DEN MOTIVERENDE SAMTALE I TEORI OG PRAKSIS handler om faglig kommunikation i praksis. Om hvordan man i samtaler, metodisk og professionelt, kan motivere mennesker til forandring. Den motiverende samtale er en evidensbaseret og inter nationalt anerkendt metode, og bogen tager afsæt i nyeste forskning inden for om rådet. Målet er at præsentere læseren for et teoretisk fundament og en række effektive værktøjer, som kan bruges i praksis. Bogen er skrevet til professionelle inden for en bred vifte af fagområder, hvor man fører samtaler med mennesker om forandring, fx læger, sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter, diætister, psykologer, psykiatere, jobkonsulenter, pædagoger, alkohol- og misbrugsbehandlere og ansatte inden for forsorgsområdet. Bogen præsenterer mange praktiske eksempler og har derfor en naturlig relevans for praktikere, men den vil også have stor relevans for både studerende, undervisere og forskere inden for de nævnte fagområder. DEN MOTIVERENDE SAMTALE I TEORI OG PRAKSIS beskriver emner som motivation, forandring, modstand og ambivalens, og bogen introducerer særskilt til en håndgribelig 4-fase model, som går frem skridt for skridt, hvilket gør det let for fagprofessionelle at føre motiverende samtaler. Bogen spænder bredt, og der er udvalgte cases fra forskellige vigtige indsatsområder såsom: Sundhed Rehabilitering Compliance Psykiatri Beskæftigelse Kriminalforsorg Misbrug Ungeområdet
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.