• Print

Klinisk ernæring

Ib Hessov og Palle Bekker Jeppesen (red.)
Redaktører: Ib Hessov, Palle Bekker Jeppesen
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788762809840 (Bog)
Udgivelsesår: 2011
Udgave: 5
Sider: 368
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder
Kig i bogen

Klinisk ernæring fokuserer på ernæring til syge mennesker.

Det er velkendt, at mange sygdomme påvirker patienternes evne til at spise og drikke, hvilket kan få alvorlige konsekvenser for sygdommens forløb og for den enkelte. Forskning har bragt ny viden om ernæringsterapi, hvordan og hvornår intervention er hensigtsmæssig og nødvendig.

Målgruppen

Klinisk ernæring henvender sig til læger, medicinstuderende, kliniske diætister og sygeplejersker.


Bogens opbygning

Bogen er inddelt i overskuelige kapitler og udformet, så den både kan anvendes som lærebog og som håndbog i det daglige kliniske arbejde.

Ib Hessov

Dr.med., fhv. overkirurg, Aarhus Amtssygehus.

Palle Bekker Jeppesen

Overlæge, dr. med., ph.d., Medicinsk Gastroenterologisk, Afdeling CA-2121, Rigshospitalet.

Ugeskrift for læger

16-02-2012 Overlæge Lisbeth A. Christensen

"[...] Bogen er skrevet i et flydende og let forståeligt sprog; det er glædeligt, at der findes en dansksproget bog i klinisk ernæring, som kan anvendes som håndbog af alle personalegrupper i sundhedssektoren. Den bør forefindes på enhver hospitalsafdeling."

www.tidsskriftet.no

28-10-2011 A. Nylenna

"[...]Forfatterne gir en kortfattet og lettlest oppfriskning og oppdatering av grunnleggende ernæringsfysiologiske og fysiologiske mekanismer. Forfatterne konsentrerer seg om enteral ernæringsbehandling og intravenøs ernæring. [...] Tabeller i kapitlet om sondeernæring gir rask og nyttig oversikt over viktige indikasjoner, komplikasjoner og huskeregler for at pasienten skal ha det best mulig ved pågående sondeernæring.[...] Boken egner seg som lærebok, i første omgang for leger og kliniske ernæringsfysiologer, men i mindre grad som et raskt oppslagsverk eller håndbok."

Ugeskrift for læger 5. jan. 2004

 

"Bogen henvender sig ifølge omslaget til læger, lægestuderende, kliniske diætister og sygeplejersker, og kan varmt anbefales som inspirerende introduktion til klinisk ernæring for disse faggrupper."

Dagens medicin 23. Oktober 2003

 

"Den er primært skrevet for, at læger, medicinske studenter og sygeplejersker kan have en lærebog og praktisk håndbog i klinisk ernæring, men den kan læses af alle med en basal viden om biokemi, fysiologi og sygdom."

Pulsen (Hvidovre Hospital) Oktober 2003

 

"Anbefales alle læger."

www.tidsskriftet.no 11. maj 2004

 

"Alt i alt gir boken et godt overblikk for helsepersonell som vil lære mer om klinisk ernæring. Efter det jeg kjenner til, finnes det ikke en tilsvarende nordisk bok som tar for seg ernæringsbehandlingen innenfor så mange ulike kliniske områder."

Scandinavian Journal og Nutrition 2004

 

"Det är mycket tillfredsställande att den danska kirurgen Ib Hessov har tagit på sig den stora uppgiften att förse den nordiska sjukvårdsprofessionen med en heltäckande lärobok i ämnet." "Det är ett nöje läsa Ib Hessovs Klinisk Ernaering. Boken kan rekommenderas till alla med intresse för nutrition och metabolism. Den är lämplig för såväl den i ämnet initierade läkaren, som för den som vill ha klinisk vägledning i sin dagliga praxis. För sjuksköterskor och dietister, liksom för studenter på läkatlinjen och för andra studenter med inriktning på nutrition, är boken en rik kunskapskälla i klinisk nutrition."

Bagsidetekst
Klinisk ernæring fokuserer på ernæring til syge mennesker. Det er velkendt, at mange sygdomme påvirker patienternes evne til at spise og drikke, hvilket kan få alvorlige konsekvenser for sygdommens forløb og for den enkelte. En række af landets førende ernæringseksperter giver i 5. udgave af Klinisk ernæring en moderne og professionel gennemgang af de fysiologiske mekanismer, der har indflydelse på ernæringsstatus, hvordan ernæringsbehandling gennemføres samt eksempler på specifikke forholdsregler i forbindelse med en lang række kroniske og akutte sygdomme. Bogen er inddelt i overskuelige kapitler og udformet, så den både kan anvendes som lærebog og som håndbog i det daglige kliniske arbejde, og henvender sig til kliniske diætister, sygeplejersker, medicinstuderende og læger.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.