• Print

Kostvejledning

Teorier, metoder og perspektiver

Lenette Nielsen (red.)
Redaktører: Lenette Nielsen
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788762813748 (Bog)
ISBN: 9788762816763 (i-bog)
Udgivelsesår: 2016
Udgave: 1
Sider: 304
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder
Kig i bogen

Hvad kræver det at imødekomme de mange udfordringer, der opstår i en kostvejledningsproces? Hvilke kostvejledningsteorier, -metoder og -perspektiver kan kostvejlederen anvende? Og hvorfor er det relevant at opnå indsigt i kostvejledningens kompleksitet?

Kostvejledning – teorier, metoder og perspektiver behandler spørgsmål som disse og belyser kostvejledningens kompleksitet i tre forskellige dele.

Del ét omhandler overvejelser, som kostvejlederen ofte vil have nytte af at gøre sig, inden selve kostvejledningen begynder. Del to indeholder forskellige vejledningsteorier og samtalemetoder med dertilhørende praktisk anvendelige samtaleteknikker og modeller, som kan benyttes til udførelsen af selve kostvejledningen, og del tre omfatter en række perspektiver til inspiration for arbejdet med persongrupper med særlige udfordringer.

Denne lærebog skal betragtes som en arbejdsbog og bogens kapitler kan benyttes som udgangspunkt for øvelser og eksperimenter i en simuleret eller virkelig vejledningspraksis. Den er et bidrag til at inspirere studerende på Ernærings- og sundhedsuddannelserne samt andre fagprofessionelle, til at reflektere over og udvikle egen kostvejledningspraksis.

Lenette Nielsen er faglig redaktør på bogen og medforfatter til kapitel 15 om kostvejledningens kompleksitet. Hun er uddannet klinisk diætist og cand.pæd. og ansat som lektor på ernærings- og sundhedsuddannelsen, Professionshøjskolen Metropol, hvor hun underviser i sundhedspædagogik og vejledningsteorier og samtalemetoder. I årene som praktiserende diætist har hun dels arbejdet med gruppevejledning på Københavns Kommunes Spis dig slank-kurser, med vejledning og foredrag for eliteidrætsudøvere hos Team Danmark i sportsernæringen og vejledning af kronikere og ernæringstruede på Hvidovre Hospital samt med borgere med livsstilssygdomme, som deltog i Københavns Kommunes tværprofessionelle forskningsprojekt Motion og kost på recept.











Norsk Tidsskrift for Ernæring

07-12-2016 Christina Henriksen

"Selv om boken har tett skrift og få bilder, er den overraskende lettlest. Det gis en grei og oppdatert oversikt over et viktig tema, og den egner seg som lærebok for ernæringsstudenter på universitets- og høyskolenivå."

Bagsidetekst
Hvad kræver det at imødekomme de mange udfordringer, der opstår i en kostvejledningsproces? Hvilke kostvejledningsteorier, -metoder og -perspektiver kan kostvejlederen anvende? Hvorfor er det relevant at opnå indsigt i kostvejledningens kompleksitet? Kostvejledning – teorier, metoder og perspektiver behandler spørgsmål som disse og belyser kostvejledningens kompleksitet i tre forskellige dele. Del ét omhandler overvejelser, som kostvejlederen ofte vil have nytte af at gøre sig, inden selve kostvejledningen begynder. Del to indeholder forskellige vejledningsteorier og samtalemetoder med dertilhørende praktisk anvendelige samtaleteknikker og modeller, som kan benyttes til udførelsen af selve kostvejledningen, og del tre omfatter en række perspektiver til inspiration for arbejdet med persongrupper med særlige udfordringer. Denne lærebog skal betragtes som en arbejdsbog og bogens kapitler kan benyttes som udgangspunkt for øvelser og eksperimenter i en simuleret eller virkelig vejledningspraksis. Den er et bidrag til at inspirere studerende på Ernærings- og sundhedsuddannelserne samt andre fagprofessionelle, til at reflektere over og udvikle egen kostvejledningspraksis.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.