• Print

Mad, mennesker og måltider (i-bog)

Samfundsvidenskabelige perspektiver

Lotte Holm og Søren Tange Kristensen (red.)
Redaktører: Lotte Holm, Søren Tange Kristensen
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788762812819 (i-bog)
ISBN: 9788762809291 (Bog)
Udgivelsesår: 2013
Udgave: 2
Sider: 454
Bestil vurderingseksemplar

Revideret og opdateret udgave af Mad, mennesker og måltider

Om bogen

Mad og måltider fylder stadig mere i den offentlige debat, i medier og i kulturen. Vores spisevaner er sat på dagsordenen i forhold til problemstillinger som klimaforandringer, økonomisk krise og sundhedsfremme på arbejdspladser og i institutioner, og den samfundsvidenskabelige forskning i mad og måltider er tilsvarende vokset støt.

Mad, mennesker og måltider afspejler denne udvikling. Med afsæt i dansk og international forskning behandler bogen en lang række temaer, herunder:

  • Måltider i familien, i daginstitutioner, på skoler og på hospitaler
  • Spiseforstyrrelser
  • Funktionelle fødevarer
  • Økologi
  • Fedme som socialt problem
  • Indvandreres madvaner
  • Moderne sundhedsdyrkelse som religion

Målgruppe

Bogen kan bruges i undervisningen på en række mellem- og længerevarende uddannelser, hvor man uddanner personer, som skal have med mennesker at gøre, både på universiteterne og på seminarier, sygeplejeskoler, diætistuddannelsen, husholdningsskoler og tekniske skoler. Det er også tanken, at den skal kunne indgå på skoler og uddannelser, som har med levnedsmidler, ernæring og måltider at gøre.

Tidsskrift for Den norske Legeforening

18-02-2013 M. H. Morken

En i-bog er en digital udgave af den trykte bog, suppleret med digitale værktøjer, fx oplæsning, søge- og notefunktion.
I-bogen kan læses på pc og tablets.

Mad og måltider har en lang række sociale og kulturelle betydninger i menneskers liv. Denne bog fortæller om måltiders rolle for vore sociale fællesskaber, fx i familien, om de normer og symboler, der knytter sig til mad og som forbinder den med vores identitet og om hvordan kroppens behov og funktioner håndteres i hverdagens rytmer. Den fortæller også om sammenstød mellem madkultur, sundhed og miljøhensyn, om rådgivning om sunde kostvaner og om hvad mad og måltider betyder for mennesker i institutioner som hospitaler, plejehjem, skoler og daginstitutioner til børn.

 

Folkeskolen.dk

18-01-2013 Birgit Østergaard

En i-bog er en digital udgave af den trykte bog, suppleret med digitale værktøjer, fx oplæsning, søge- og notefunktion.
I-bogen kan læses på pc og tablets.

Mad og måltider har en lang række sociale og kulturelle betydninger i menneskers liv. Denne bog fortæller om måltiders rolle for vore sociale fællesskaber, fx i familien, om de normer og symboler, der knytter sig til mad og som forbinder den med vores identitet og om hvordan kroppens behov og funktioner håndteres i hverdagens rytmer. Den fortæller også om sammenstød mellem madkultur, sundhed og miljøhensyn, om rådgivning om sunde kostvaner og om hvad mad og måltider betyder for mennesker i institutioner som hospitaler, plejehjem, skoler og daginstitutioner til børn.

 

DBC - lektørudtalelse

04-10-2012 Alma Lind Jensen

En i-bog er en digital udgave af den trykte bog, suppleret med digitale værktøjer, fx oplæsning, søge- og notefunktion.
I-bogen kan læses på pc og tablets.

Mad og måltider har en lang række sociale og kulturelle betydninger i menneskers liv. Denne bog fortæller om måltiders rolle for vore sociale fællesskaber, fx i familien, om de normer og symboler, der knytter sig til mad og som forbinder den med vores identitet og om hvordan kroppens behov og funktioner håndteres i hverdagens rytmer. Den fortæller også om sammenstød mellem madkultur, sundhed og miljøhensyn, om rådgivning om sunde kostvaner og om hvad mad og måltider betyder for mennesker i institutioner som hospitaler, plejehjem, skoler og daginstitutioner til børn.

 

Litteraturnu.dk

24-09-2012 Helel Eeg

En i-bog er en digital udgave af den trykte bog, suppleret med digitale værktøjer, fx oplæsning, søge- og notefunktion.
I-bogen kan læses på pc og tablets.

Mad og måltider har en lang række sociale og kulturelle betydninger i menneskers liv. Denne bog fortæller om måltiders rolle for vore sociale fællesskaber, fx i familien, om de normer og symboler, der knytter sig til mad og som forbinder den med vores identitet og om hvordan kroppens behov og funktioner håndteres i hverdagens rytmer. Den fortæller også om sammenstød mellem madkultur, sundhed og miljøhensyn, om rådgivning om sunde kostvaner og om hvad mad og måltider betyder for mennesker i institutioner som hospitaler, plejehjem, skoler og daginstitutioner til børn.

 

perbraendgaard.com

11-09-2012 Per Brændgaard

En i-bog er en digital udgave af den trykte bog, suppleret med digitale værktøjer, fx oplæsning, søge- og notefunktion.
I-bogen kan læses på pc og tablets.

Mad og måltider har en lang række sociale og kulturelle betydninger i menneskers liv. Denne bog fortæller om måltiders rolle for vore sociale fællesskaber, fx i familien, om de normer og symboler, der knytter sig til mad og som forbinder den med vores identitet og om hvordan kroppens behov og funktioner håndteres i hverdagens rytmer. Den fortæller også om sammenstød mellem madkultur, sundhed og miljøhensyn, om rådgivning om sunde kostvaner og om hvad mad og måltider betyder for mennesker i institutioner som hospitaler, plejehjem, skoler og daginstitutioner til børn.

 

En i-bog er en digital udgave af den trykte bog, suppleret med digitale værktøjer, fx oplæsning, søge- og notefunktion.

I-bogen kan læses på pc og tablets.

Bagsidetekst

En i-bog er en digital udgave af den trykte bog, suppleret med digitale værktøjer, fx oplæsning, søge- og notefunktion.
I-bogen kan læses på pc og tablets.

Mad og måltider har en lang række sociale og kulturelle betydninger i menneskers liv. Denne bog fortæller om måltiders rolle for vore sociale fællesskaber, fx i familien, om de normer og symboler, der knytter sig til mad og som forbinder den med vores identitet og om hvordan kroppens behov og funktioner håndteres i hverdagens rytmer. Den fortæller også om sammenstød mellem madkultur, sundhed og miljøhensyn, om rådgivning om sunde kostvaner og om hvad mad og måltider betyder for mennesker i institutioner som hospitaler, plejehjem, skoler og daginstitutioner til børn.

 

    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.