• Print

Madsociologi

Jon Fuglsang, Naja Buono Stamer (red.)
Redaktører: Jon Fuglsang, Naja Buono Stamer
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788762812147 (Bog)
Udgivelsesår: 2015
Udgave: 1
Sider: 250
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder
Kig i bogen

Sociologiske redskaber til analyse af mad og forbrug

Madsociologi er en grundbog, der præsenterer madområdets selvstændige teoretiske grundlag inden for sociologien.

Bogens indhold

Bogen beskriver en række madsociologiske teorier og problemstillinger og viser, hvordan disse kan bruges i praksis i analyser af mad og forbrug.

Det er bogens formål at gøre denne viden håndterbar og anvendelig for kommende mad- og sundhedsprofessionelle.

Bogen bygger på nyere forskning inden for madområdet og har således et videnskabeligt grundlag med udgangspunkt i forskning både nationalt og internationalt.

Hvem kan have glæde af bogen?

Bogen henvender sig til professionsbachelorer, der studerer fag inden for ernæring og sundhed, men fagprofessionelle med interesse for området vil også have stor glæde af bogen.

Sosiologi i dag

19-12-2016 Lotte Holm

"Mange kapitler er forbilledligt velskrevne og struktureret på en måde, så begreber og teorier umiddelbart kan danne udgangspunkt for at de studerende kommer i gang med egne videre undersøgelser. [...] en bog, som er velegnet til at give studerende et første indblik i en række teorier, som er relevante for sociologisk analyse af mad."
 

Sygeplejersken

20-04-2015 

"[...] er man interesseret i ernæring og i måltidets betydning, er der ny viden at hente i de 12 kapitler, der udgør bogen. [...] Kapitel 2, ”Semiotik og hverdagssociologi: kommunikation med mad” er interessant og lettere at læse, end det lyder. [...] Sundhedsplejersker kan formentlig have fornøjelse af kapitel 11, ”Maddannelse: Ziehe og kulturel frisættelse”"

Bagsidetekst
Madsociologi er en grundbog, der præsenterer en række madsociologiske teorier og problemstillinger og viser, hvordan disse kan bruges i praksis i analyser af mad, måltider og forbrug. Som selvstændigt felt er madsociologien i ekspansion og Madsociologi giver et overblik over feltet og fremdrager de væsentligste teoretiske bidrag. Bogens formål er at gøre sociologiske teorier om madområdet håndterbare og anvendelige for kommende mad- og sundhedsprofessionelle. Bogen har et videnskabeligt grundlag og trækker på nyere viden inden for den danske og internationale sociologiske forskning indenfor mad, måltider og forbrug. Bogen henvender sig til professionsbachelorer, der studerer fag inden for ernæring og sundhed samt sociologer og andre samfundsfaglige studerende med interesse i madområdet. Fagprofessionelle med interesse for området vil også have stor glæde af bogen.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.