• Print

Menneskets ernæring (i-bog)

(Red.) Arne Astrup, Susanne Bügel, Jørn Dyerberg og Steen Stender
Redaktører: Arne Astrup, Steen Stender, Jørn Dyerberg, Susanne Gjedsted Bügel
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788762816213 (i-bog)
ISBN: 9788762813762 (Bog)
Udgivelsesår: 2015
Udgave: 4
Sider: 624
Bestil vurderingseksemplar

Dette er en i-bog, en digital udgave af den trykte bog, suppleret med digitale værktøjer som fx oplæsning, søge- og notefunktion. I-bogen kan læses på computer, tablet og smartphone overalt, hvor der er internetadgang. E-nøglen giver adgang til i-bogen i 48 måneder fra aktiveringsdatoen.

Menneskets ernæring er en tværfaglig lærebog, der beskriver sammenhængen mellem de fysiologiske og biologiske processer, som er nødvendige for opretholdelse af livet. Ernæring er imidlertid meget mere end blot opretholdelse af liv, og bogen omfatter derfor også kapitler om bearbejdning af fødevarer, love og regler og de kulturelle og historiske forudsætninger for, hvad vi spiser samt, hvad der ligger til grund for de råd og anbefalinger, der udsendes af bl.a. Ernæringsrådet.

Gennem livet har mennesker forskellige behov, og der er kapitler om ernæring i forbindelse med graviditet, børn og gamle og om de specielle behov, der opstår i forbindelse med sygdom, hvor ikke mindst de store livsstilssygdomme spiller en afgørende rolle. Menneskets ernæring, 3. udgave er gennemgribende revideret, og indeholder seks nye kapitler.

Bogen har en bredde og et omfang, som gør den velegnet ved en række videregående uddannelser, hvor faget ernæring indgår

Ugeskrift for læger - nov 2010

12-01-2011 Jens Rikardt Andersen

"Bogen er udkommet siden 1997 og har i hele perioden været den foretrukne lærebog i human ernæring på en lang række uddannelser i Danmark. Det vil den helt sikkert fortsætte med at være. Mange af forfatterne er de samme, men der er skiftet ud og moderniseret med nye kapitler [...] Alt sammen ændringer, der øger bogens værdi som lærebog og som samler de nye tendenser i tiden op." "[...] Alt i alt er bogen kommet styrket ud af revisionen, og den kan fortsat anbefales som lærebog i human ernæring på en lang række uddannelser."

Undervisere.dk - okt. 2010

22-11-2010 Dorthea Chemnitz

"Bogens styrke er, at den er tværfaglig med kulturelle, historiske og politiske vinkler på menneskets ernæring." "[...]Bogen er uundværlig, hvis man som jeg skal opdatere sine spidskompetencer." "[...]Bogen er velskrevet med enkelte gode illustationer undervejs og egner sig til målgruppen, der angives at være videregående uddannelser. Jeg tilføjer, at bogen med fordel kan stå på hylden blandt dem, der arbejder på uddannelser, hvor menneskets ernæring bredt set er på dagsordenen."

DBC - Lektørudtalelse uge 41/ 2010

22-10-2010 Ellen Lind Jensen

"Bogen går både i dybden og bredden indenfor dens emne. Dvs. den faglige detaljeringsgrad er høj og emnemæssigt bevæger den sig fra det rent ernæringsfysiologiske over ernæring ved forskellige sygelige tilstande til det kulturelle. Bogen repræsenterer blåstemplet viden om menneskets ernæring på det etablerede forskningsfelts grundlag." "[...] Et stort værk om menneskets ernæring på grundlag af dokumenteret forskning. Mange gode kræfter er her forenet om en bred fremstilling af nyeste viden indenfor emnet."

Bagsidetekst
Menneskets ernæring er en tværfaglig lærebog, der beskriver sammenhængen mellem de fysiologiske og biologiske processer, som er nødvendige for opretholdelse af livet. Ernæring er imidlertid meget mere end blot opretholdelse af liv, og bogen omfatter derfor også kapitler om bearbejdning af fødevarer, love og regler og de kulturelle og historiske forudsætninger for, hvad vi spiser, samt hvad der ligger til grund for de råd og anbefalinger om ernæring, der gives. Gennem livet har mennesker forskellige behov, og der er kapitler om ernæring i forbindelse med graviditet, børn og gamle og om de specielle behov, der opstår i forbindelse med sygdom, hvor ikke mindst de store livsstilssygdomme spiller en afgørende rolle. Menneskets ernæring, 3. udgave er gennemgribende revideret og indeholder seks nye kapitler. Bogen har en bredde og et omfang, som gør den velegnet ved en række videregående uddannelser, hvor faget ernæring indgår.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.