• Print

Metoder i idræts- og fysioterapiforskning (i-bog)

Lone Friis Thing og Laila Susanne Ottesen (red.)
Redaktører: Laila Susanne Ottesen, Lone Friis Thing
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788762816237 (i-bog)
ISBN: 9788762814967 (Bog)
Udgivelsesår: 2015
Udgave: 2
Sider: 448
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Dette er en i-bog, en digital udgave af den trykte bog, suppleret med digitale værktøjer som fx oplæsning, søge- og notefunktion. I-bogen kan læses på computer, tablet og smartphone overalt, hvor der er internetadgang. E-nøglen giver adgang til i-bogen i 48 måneder fra aktiveringsdatoen.

Metoder i idrætsforskning giver en bred introduktion til metodelære, og bogen er den første af sin art som er rettet mod idræt i Skandinavien. Den er opbygget i tre hoveddele med hver sit fokus:

  • Videnskabsteori og forskerroller
  • Strategier for dataindsamling
  • Strategier for analyse

Bogen er forskningsbaseret og hovedparten af kapitlerne er knytter an til cases fra idrættens verden.

Forfatterne

Metoder i idrætsvidenskab er skrevet af førende norske og danske idrætsforskere med interesse for metodeundervisning. Forfatterne beskriver metoder ud fra emner som praktikerforskning, videoanalyse og accelerometermåling af fysisk aktivitet, men også metoder som bl.a. fokusgruppeinterview, livsbiografiske fortællinger og det randomiserede kliniske forsøg gennemgås.

Målgruppe

Bogen er tiltænkt studerende på de videregående idrætsuddannelser, men kan med fordel læses af alle med interesse for metodeundervisning. Det gælder også studerende på professionsuddannelserne.

 

Kan også købes i papirformat

idrottsforum.org

02-05-2014 Anders Östnäs, Lunds Universitet

"Samtliga författare har på olika sätt närhet till idrotten och de praktiska exempel som förs fram av de olika författarna har alla idrottsrelevans. Hela boken är också tydligt idrottsforskningsbaserad.

Metoderna har en stor spännvidd – praktikerforskning, videoanalyser, accelerometermätning av fysisk aktivitet, samt fokusgruppintervjuer, livsbiografier och mer kliniska experiment.
[...]Här finns många ”pärlor” och en stor fond av kunskap för blivande idrottsforskare. Spännvidden är stor – här finns ett kapitel för nästan alla typer av idrottsprojekt både när det gäller datainsamling och analys.
[...]en viktig bok som fyller en lucka inom den skandinaviska idrottsforskningen."

Bagsidetekst
”Metoder i idrætsforskning” giver en bred introduktion til metodelære, og bogen er den første af sin art som er rettet mod idræt i Skandinavien. Den er opbygget i tre hoveddele med fokus på videnskabsteori og forskerroller, strategier for dataindsamling samt strategier for analyse. Bogen er forskningsbaseret og hovedparten af kapitlerne er knytter an til cases fra idrættens verden. Bogen er tiltænkt studerende på de videregående idrætsuddannelser, men kan med fordel læses af alle med interesse for metodeundervisning. Det gælder også studerende på professionsuddannelserne. ”Metoder i idrætsvidenskab” er skrevet af førende norske og danske idrætsforskere med interesse for metodeundervisning. Forfatterne beskriver metoder ud fra emner som praktikerforskning, videoanalyse og accelerometermåling af fysisk aktivitet, men også metoder som bl.a. fokusgruppeinterview, livsbiografiske fortællinger og det randomiserede kliniske forsøg gennemgås.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.