• Print

Overvågning i sundhedsvæsenet

ISBN: 9788762816329 (Bog)
ISBN: 9788762817012 (i-bog)
Udgivelsesår: 2016
Udgave: 1
Sider: 130
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder
Kig i bogen

Overvågning i sundhedsvæsenet handler om patientkontakt og fokuserer på de nye måder, sundhedsprofessionelle tilgår patienter og borgere gennem overvågning. Bogen kortlægger, hvordan overvågning er blevet en udbredt praksis, og den viser, hvordan studerende og sundhedsprofessionelle kan reflektere over denne udvikling inden for sundhedsvæsenet.

Bogen er skrevet til læger, sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter, jordemødre, bioanalytikere og andre sundhedsprofessionelle, som dagligt mødes med patienter. Med afsæt i illustrative eksempler gennemgås, hvordan overvågning kan få værdi i klinisk sammenhæng, idet man skærper sit blik for forskellen på det at våge og det at overvåge.

Overvågning i sundhedsvæsenet er inddelt i to dele. Første del præsenterer en oversigt over, hvordan patienter og borgere overvåges i primær og sekundær sundhedssektor. Anden del beskriver mere specifikt, hvordan børn, psykisk syge, demente og døende overvåges. Denne overvågning kan foregå på en respektfuld og reflekteret måde, som har værdi for både patienter, borgere og de sundhedsprofessionelle. Men det er en central pointe, at der også bør være blik for alternativer til denne praksis.

Jacob Birkler

Formand for Det Etiske Råd (2010-2016). Uddannet cand.mag. i filosofi og psykologi, ph.d. i medicinsk etik.Forfatter til en række bøger og artikler om filosofi og etik i sundhedsvæsenet.

Jacob Birkler, formand for Det Etiske Råd

Jacob Birkler

Tidsskrift for jordemødre

25-09-2017 

Kathrine S. Eduardsen

"På samme tid både fornøjende og forstyrrende! (...) Jacob Birkler rammer således bredt, når han med klare ord lægger op til refleksion og giver stof til eftertanke"

Ugeskrift for Læger

21-06-2016 Mette Marklund

"Endnu en gang har jeg nydt den udsøgte kombination af friskbrygget kaffe og tanker fra Jacob Birklers pen. Sproget er levende, enkelt og letforståeligt, og det er tydeligt, at sagen ligger ham meget på sinde."

Sygeplejersken

06-06-2016 Anne Marie Enderlein

"Bogen er skrevet i et lettilgængeligt sprog og er aktuel for alle, der arbejder inden for sundhedsområdet. "

Sygeplejestuderende

18-05-2016 Bettina Krumbæk Trenckner

"Bogen er skrevet i et letlæseligt sprog og indeholder med gode illustrationer. Tilgangen er pragmatisk, og yderst saglige og faglige aspekter bringes til debat – man er ikke i tvivl om forfatterens pointer."

Forstyrrelsen

13-04-2016 Lotte Evron

"Denne bog tilbyder sundhedsprofessionelle og studerende inspiration til at arbejde med konkrete etiske spørgsmål relateret til egen praksis."

Bagsidetekst
"Overvågning i sundhedsvæsenet" handler om patientkontakt og fokuserer på de nye måder, sundhedsprofessionelle tilgår patienter og borgere gennem overvågning. Bogen kortlægger, hvordan overvågning er blevet en udbredt praksis, og den viser, hvordan studerende og sundhedsprofessionelle kan reflektere over denne udvikling inden for sundhedsvæsenet. Bogen er skrevet til læger, sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter, jordemødre, bioanalytikere og andre sundhedsprofessionelle, som dagligt mødes med patienter. Med afsæt i illustrative eksempler gennemgås, hvordan overvågning kan få værdi i klinisk sammenhæng, idet man skærper sit blik for forskellen på det at våge og det at overvåge. "Overvågning i sundhedsvæsenet" er inddelt i to dele. Første del præsenterer en oversigt over, hvordan patienter og borgere overvåges i primær og sekundær sundhedssektor. Anden del beskriver mere specifikt, hvordan børn, psykisk syge, demente og døende overvåges. Denne overvågning kan foregå på en respektfuld og reflekteret måde, som har værdi for både patienter, borgere og de sundhedsprofessionelle. Men det er en central pointe, at der også bør være blik for alternativer til denne praksis.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.