• Print

Psykologi i sundhedsfag (i-bog)

En grundbog

ISBN: 9788762812543 (i-bog)
ISBN: 9788762810754 (Bog)
Udgivelsesår: 2013
Udgave: 1
Sider: 288
Bestil vurderingseksemplar

En i-bog er en digital udgave af den trykte bog, suppleret med digitale værktøjer, fx oplæsning, søge- og notefunktion. I-bogen kan læses på pc og tablets overalt, hvor der er internetadgang. Køb af e-nøgle giver adgang til i-bogen i fire år.

Om i-bogen

Psykologi i sundhedsfag er en grundbog i psykologi til sygeplejerskeuddannelsen og andre sundhedsuddannelser. Bogen beskriver psykologien som fag med fokus på temaer, der er relevante for studiet af og arbejdet med mennesker. Bogen er en ny og gennemrevideret udgave af Menneskets psykologi af samme forfatter.

Bogens opbygning

Bogens 10 kapitler giver en indføring i et bredt udvalg af psykologiske fænomener og teorier, bl.a. om personlighed, udvikling, perception, læring og sociale processer. Der bliver også præsenteret temaer, som er særligt relevante i en sundhedsfaglig kontekst, fx tab, krise, stress, relationer og mentalisering.

Sådan bruger du i-bogen

Uddannelsesnyt

04-02-2013 Hanne Duedahl Nørgaard, VIA UC, Sygeplejerskeuddannelsen i Holstebro

"Her kom en tilgang til psykologien, der netop er til at gå til! [...] Hvert kapitel indledes med en oversigt, der organiserer det materiale, der introduceres i kapitlet og afrundes med kvalificerede ”forslag til videre læsning”, der tager afsæt i de kilder, som ligger til grund for kapitlet samt uddybning af disse. Foruden at være en strukturerende hjælp for læseren, er det også muligheden for at stimulere læseren til fordybelse. [...] Samlet set formår bogen at fremstille aktuelle og til tider abstrakte teorier og fænomener indenfor psykologien på en letlæselig og velskrevet måde og kan som sådan anbefales indenfor sundhedsuddannelserne."

Psykolognyt

21-01-2013 Ryhl Heldbjerg

"Viden, overblik og fin sproglig formidling går hånd i hånd i ny grundbog om psykologi i sundhedsfagene.[...] ... kapitel ni rummer en guldgrube af viden om sundhed, stress og coping, hvor der gives konkrete forslag til, hvordan stress og udbrænthed kan håndteres.[...] Forfatterne går nuanceret og grundigt til værks, samtidig formår hun med levende eksempler og bokse om "Fakta" og "Kort fortalt" at samle trådene og fastholde læserens interesse.[...] Bogen afspejler forfatterens solide baggrund i både det sundhedsfaglige, det psykologiske og det sproglige område, og bogen er da også et flot resultat, som man kun kan glædes over at læse.[...] Hvis forfatterens hensigt desuden er at inspirere til yderligere læsning - ja, så er den intention også indfriet hos mig."

Fysioterapeuten 11

12-12-2012 Kim Johansen

"Bogen er veldisponeret, med en del cases, faktabokse, "kort fortalt" bokse, tabeller og figurer, hvilket er gode supplementer til teksten, og på det rent sproglige område er bogen relativt let at læse, når man betænker, at stoffet kan være temmelig abstrakt. [...] Bogen kommer fint rundt i psykologiens landskab uden at blive alt for detaljeret. [...] Jeg synes, at bogen er en værdig afløser for nogle af de tidligere bøger med samme sigte."

Bagsidetekst
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.