• Print

Sportsernæring

Lasse Kristian Suhr og Rikke Larsen
Redaktører: Lasse Kristian Suhr, Rikke Ellekilde Kofoed Larsen
Forfattere: ,,,,,,,,,,

ISBN: 9788762813854 (Bog)
Udgivelsesår: 2015
Udgave: 2
Sider: 310
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder
Kig i bogen

For en seriøs sportsudøver spiller korrekt ernæring en væsentlig rolle for den fysiske ydeevne.

Bogens indhold

Sportsernæring gennemgår de centrale ernæringsmæssige anbefalinger og problemstillinger, i forhold til træning, konkurrencer, og vægtøgning eller vægttab i forbindelse med bestemte idrætsformer.

Dette er suppleret med fem danske topatleters egen fortælling om deres erfaringer med kost og træning. Desuden er der kapitler om spiseforstyrrelser, kostrådgivning og ernæring til aktive børn og ældre.

Opdateret med nyeste anbefalinger

2. udgave er opdateret i forhold til de nye nordiske næringsstofanbefalinger (NNR) og de nye kostråd.

Målgruppe

Bogen henvender sig til studerende på ernæring og sundhed, idræt, og andre med behov for specialviden om sportsernæring.

 

Kan også købes som i-bog

Danske Fysioterapeuter

04-09-2012 Uffe Arnholtz Hansen, fysioterapeut, fysisk træner og kostvejleder.

"Bogen tager udgangspunkt i eksisterende forskning og evidens, og dens anbefalinger gives ud fra et videnskabeligt grundlag. Sportsernæring og ernæring generelt er behæftet med mange myter, som bogen er et godt redskab til at få aflivet."

Gymnasieskolernes Idrætslærerforening

04-09-2012 Henrik Lindgaard Møller

"Samlet set er 'Sportsernæring' en rigtig god bog med masser af opdateret viden, der bør stå på et hvert gymnasiums idrætsbibliotek."

Marathonmagasinet

04-09-2012 

"Enhver seriøs marathonløber kommer ikke uden om, at kosten spiller en væsentlig rolle for de sportslige præstationer. Derfor vil enhver marathonløber kunne få glæde og gavn af at tilegne sig mere viden om, hvordan kost og træning hænger sammen. Og det kan man blandt andet få ved at læse bogen 'Sportsernæring'. [...]Selvom bogen belyser relevante vinkler på ernæring indenfor forskellige idrætsområder, vil både den ældre samt yngre generation af marathonløbere kunne hente brugbare informationer i 'Sportsernæring', i det bogen indeholder kapitler, der specifikt beskæftiger sig med ernæring til unge såvel som ældre løbere. Udover gode råd og vejledning, supplerer bogen med at sætte spot på en række danske topatleters egne fortællinger om deres erfaringer med kost og træning. Disse bidrag fungerer fint som en måde at give læseren et indblik i, hvordan teorien fungerer i praksis.

Løbemagasinet

01-02-2012 Camilla Spagner

"Der er i disse år stor fokus på ernæring, sundhed og mad, og med den store andelaf befolkningen, der i dag er idrætsaktive, følger spørgsmålene omkring betydningen og vigtigheden af den mad, vi spiser. Mange af de spørgsmål bliver belyst i bogen 'Sportsernæring', hvor der også skelnes mellem, om man er motionsløber, supermotionist eller eliteløber [...] Alt i alt en særdeles spiselig mundfuld med gode faglige bidrag om sportsernæring - også for den ambitiøse løber."

Bagsidetekst
For en seriøs sportsudøver spiller korrekt ernæring en væsentlig rolle for den fysiske præstationsevne. Sportsernæring giver svar på, hvad man som idrætsudøver skal indtage før, under og efter træning eller konkurrence for at sikre optimal ydeevne og restitution. Bogen giver først en indføring i grundlæggende ernærings- og idrætsfysiologi og gennemgår derefter de centrale ernæringsmæssige anbefalinger og problemstillinger i forhold til træning og konkurrence samt i forhold til vægtøgning eller vægttab i forbindelse med bestemte idrætsformer. Dette er suppleret med fem danske topatleters egen fortælling om deres erfaringer med kost og træning i relation til deres idræt. Desuden indeholder bogen kapitler om spiseforstyrrelser i idrætsverdenen, kostrådgivning og ernæring til særlige målgrupper med andre behov såsom fysisk aktive børn og unge samt ældre. Bogen henvender sig til studerende på ernæring og sundhed, idræt og til andre med behov for specialviden om sportsernæring. 2. udgaven er opdateret i forhold til de 10 nye kostråd og de nye Nordiske Næringsstofrekommandationer (NNR)
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.