• Print

Sundhedsinformatik

en grundbog

Susie Wagner Bondorf og Jytte Mørch Strømstad (red.)
Redaktører: Susie Wagner Bondorf, Jytte Mørch Strømstad
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788762811881 (Bog)
Udgivelsesår: 2014
Udgave: 1
Sider: 293
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder
Kig i bogen

Fremtidens sundhedsvæsen kræver nye metoder og ny teknologi

Nye vilkår for sundhedsvæsenet

Den demografiske udvikling og følgerne af den internationale finanskrise gør, at sundhedsvæsenet er nødt til at ændre gennemgribende på den traditionelle tilgang til arbejdet.

Udviklingen inden for medicin og teknologi går meget stærkt, og fremover kan stadig flere patienter og patientgrupper behandles.

Sundhedsvæsenet bliver derfor økonomisk presset fra flere sider og må i højere grad indrette arbejdet efter devisen: ”Work smarter, not harder”. Desuden er det bedst for patienterne og billigst for samfundet, hvis vi behandler den enkelte patient hurtigt og rigtigt – første gang!

Bogens indhold

Sundhedsinformatik – en grundbog giver en grundlæggende indsigt i den sundhedsinformatiske disciplin, som ligger i krydsfeltet mellem systemernes muligheder og brugerens anvendelse, altså mellem mål og middel.

Bogen kan bruges i undervisningen, hvor de opstillede studiespørgsmål kan være udgangspunkt for en drøftelse af perspektiverne ved brugen af sundheds-it samt sundheds- og velfærdsteknologi, men bogen har også værdi som opslagsbog.

Målgruppe

Målgruppen er studerende på de tværfaglige professionsbacheloruddannelser (sygeplejersker, fysioterapeuter, diætister etc.), men bogen kan også fint benyttes på universitetsuddannelser inden for fx it og sundhed.

Desuden vil færdiguddannede, som arbejder med emnet, kunne få glæde af bogen.

Sygeplejersken

02-03-2015 Raymond Kolbæk

"Det supplerer andre lærebøger, der udkommer i disse år. Det er også godt at se, at bogens tre dele og 17 kapitler supplerer og udfylder huller, som andre af feltets lærebøger ikke dækker. [...] De enkelte kapitler har meget godt at tilbyde den studerende. Kapitlerne er generelt velskrevne med gode illustrationer, og alle sluttes af med relevante studiespørgsmål. Bogen har et godt stikordsregister."

Bagsidetekst
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.