• Print

Sundhedspolitik

teorier og analyser

ISBN: 9788762812420 (Bog)
Udgivelsesår: 2013
Udgave: 1
Sider: 176
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder
Kig i bogen

'Sundhedspolitik' er en letlæst introduktion til teorier, som kan bruges i analyser af sundhedspolitik, men også anden politik.

Bogen viser en række analytiske tilgange til politik, og målet er at illustrere, hvordan de kan føre til forskellige fortolkninger af f.eks. beslutninger om sygehusvæsenets organisering eller om forebyggelsesindsatser.

Bogens opbygning

Sundhedspolitik beskriver i syv kapitler teorier om

 • politiske problemdefinitioner
 • politisk retorik
 • ideologier
 • velfærdstatspolitikker
 • politikformulering
 • forskning og politik
 • internationale sammenligninger

Der er også to særskilte kapitler om det danske sundhedspolitiske system og danske sundhedspolitiske problemstillinger.

Teorierne er især illustreret med eksempler fra dansk sundhedspolitik.

Målgruppe

Bogen henvender sig primært til sundhedsområdet, dels til studerende på universitets- og masterniveau, dels til de sundhedsfaglige professionsbachelorer. Den er også velegnet til andre uddannelser, hvor det er relevant med introducerende beskrivelser af politologiske analyser, f.eks. statskundskab, sociologi, antropologi, økonomi og historie.

Signild Vallgårda

Historiker og professor i sundhedspolitiske analyser på Institut for Folkesundhedsvidenskab ved Københavns Universitet. Hun var medlem af Magtudredningens forskningsledelse 1997-2003. Hendes forskning har omhandlet sundhedspolitiske emner vedrørende sundhedsvæsenet og forebyggelsen i Danmark i historisk og komparativt perspektiv.

Signild Vallgårda

Signild Vallgårda

Samfundsfagsnyt

16-12-2014 Merete Jansen

"'Sundhedspolitik' er skrevet i et enkelt, levende og meget præcist sprog, som gør den absolut anvendelig i gymnasiet.
[...]Den demonstrerer på forbilledlig vis de samfundsfaglige metoder, ja i det hele taget, hvad det vil sige at arbejde videnskabeligt.
De mange litteraturhenvisninger er fantastiske at have til elever, der skriver SRP om et sundhedspolitisk (og et politisk)emne [...]"

Sygeplejersken, nr. 2, 2014

20-02-2014 Gitte Lindermann, sygeplejerske, cand.scient.pol

"En spændende, velbearbejdet bog, som også er velskrevet og indbyder til videre læsning.
Alle læsere vil helt sikkert få et par overraskelser, fordi der kommer teoretiske forklaringer på det, som bliver taget for givet. Som underviser får man stoffet serveret struktureret og klar til forberedelsen."

Tidsskrift for Jordemødre

18-12-2013 Sus Hartung, jordemoder

”’Sundhedspolitik – teori og analyser’ er en let tilgængelig introduktion til nogle af de teorier, som kan anvendes i analyser af sundhedspolitik. Gennem syv kapitler beskrives forskellige teorier fx om, hvorledes politiske problemstillinger defineres og hvorledes politisk retorik er med til at definere, hvordan det politiske fokus udvikler sig og politiske beslutninger træffes. […] Derudover præsenteres problemstillinger med baggrund i den historiske udvikling, og derigennem forklares, hvor forskelligt sundhedspolitikken gribes an indenfor Nordens lande. […] Sproget holdes i en let og elegant tone, svære begreber eller konstitutioner forklares, så man ikke sidder og læser med sved på panden. En yderst velskrevet bog om sundhedspolitikkens dannelse og udvikling, et stort og uigennemtrængeligt landskab med ufatteligt mange interessenter.”

En yderst velskrevet bog om sundhedspolitikkens dannelse og udvikling

Tidsskrift for Jordemødre
Bagsidetekst
"Sundhedspolitik" er en letlæst introduktion til teorier, som kan bruges i analyser af sundhedspolitik, men også anden politik. Bogen viser en række analytiske tilgange til politik, og målet er at illustrere, hvordan de kan føre til forskellige fortolkninger af f.eks. beslutninger om sygehusvæsenets organisering eller om forebyggelsesindsatser. Bogen henvender sig primært til sundhedsområdet, dels til studerende på universitets- og masterniveau, dels til de sundhedsfaglige professionsbachelorer. Den er også velegnet til andre uddannelser, hvor det er relevant med introducerende beskrivelser af politologiske analyser, f.eks. statskundskab, sociologi, antropologi, økonomi og historie. "Sundhedspolitik" beskriver i syv kapitler teorier om politiske problemdefinitioner, politisk retorik, ideologier, velfærdstatspolitikker, politikformulering, forskning og politik og internationale sammenligninger. Det er også to særskilte kapitler om det danske sundhedspolitiske system og danske sundhedspolitiske problemstillinger. Teorierne er især illustreret med eksempler fra dansk sundhedspolitik.
  Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

  Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.