• Print

Sygdomslære for ikke-klinikere (i-bog)

Annelli Sandbæk, Else-Marie Bladbjerg og Bente Stallknecht (red.)
Redaktører: Annelli Sandbæk, Bente Merete Stallknecht, Else Marie Bladbjerg
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788762814127 (i-bog)
Udgivelsesår: 2014
Udgave: 1
Sider: 508
Bestil vurderingseksemplar

Sygdomslære for ikke-klinikere

giver et indgående kendskab til de hyppigste og væsentligste sygdomme i den vestlige befolkning.

 

Bogens opbygning

I beskrivelserne af de enkelte sygdomme er der lagt vægt på en grundig beskrivelse af sygdommenes patogenese og ætiologi,

mens det for diagnostikkens og behandlingens vedkommende kun er de overordnede principper, der bliver gennemgået.

Bogen giver samtidig læseren et indblik i hyppigheden af de enkelte sygdomme og deres konsekvenser for patienter, sundhedsvæsen og samfund, ligesom forebyggende tiltag beskrives. Bogen er systematisk opbygget, og den indeholder mange oversigter, figurer, kliniske billeder og tabeller. Alle medicinske betegnelser er samlet i en ordliste bagerst i bogen med forklaringer af ordene, så bogen kan læses uden brug af klinisk ordbog.

   

Målgruppe

Målgruppen er studerende, som ikke selv skal tilse eller behandle patienter, men som skal kunne agere i tværfaglig sammenhæng med læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale. Det kan fx være studerende inden for folkesundhedsvidenskab, medicoteknik, sundhedsteknologi og -informatik samt andre sundheds- og naturvidenskabelige uddannelser.

 

Danske Bioanalytikere

02-11-2012 Heidi Hvid Nielsen

"Forlaget Munksgaard har udgivet en fremragende bog[...]Bogen er skrevet i et letlæseligt professionelt fagsprog, og illustrationerne er gode og i et passende antal. Sproget i bogen er med medicinskebetegnelser (fagsprog), men for de utrænede er der en fyldestgørende ordliste med forklaring af ordene. Alene denne del gør læsningen meget tilfredsstillende og fyldt med ahaoplevelser - selv for en, som har været i faget i 20 år.[...]Bestemt en bog, som bør kendes af de studerende såvel som uddannet personale."

Bagsidetekst
Sygdomslære for ikke-klinikere giver et indgående kendskab til de hyppigste ogvæsentligste sygdomme i den vestlige befolkning. Målgruppen er studerende, som ikke selv skal tilse eller behandle patienter, men som skal kunne agere i tværfaglig sammenhæng med læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale. Det kan fx være studerende inden for folkesundhedsvidenskab, medicoteknik, sundhedsteknologi og -informatik samt andre sundheds- og naturvidenskabelige uddannelser. I beskrivelserne af de enkelte sygdomme er der lagt vægt på en grundig beskrivelse af sygdommenes patogenese og ætiologi, mens kun principperne for diagnostik og behandling bliver gennemgået. Bogen giver samtidig læseren et indblik i hyppigheden af de enkelte sygdomme samt byrder for patienter, sundhedsvæsen og samfund, ligesom forebyggende tiltag beskrives. Bogens opbygning er systematisk og med mange oversigter, figurer, kliniske billeder og tabeller. Alle medicinske betegnelser er samlet bagerst i bogen i en ordliste med forklaringer, så bogen kan læses uden brug af klinisk ordbog.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.