• Print

Fordøj din anatomi

,

ISBN: 9788762817449 (Bog)
Udgivelsesår: 2017
Udgave: 1
Sider: 128
Bestilling for BogPlus-kunder
Kig i bogen

Fordøj din anatomi en kogebog, der forener viden om anatomi med madlavning. Når man ser grundigt på den anatomiske struktur i et stykke kød, kan man nemmere forstå, hvordan udseende, tekstur og funktion hænger sammen. Køkkenanatomi er på den måde en overset kilde til indsigt.

Bogen gennemgår indledningsvist anvendt fysik og kemi i kogekunst, smagsfysiologi og principper for køkkenhygiejne. Efterfølgende beskrives, hvordan denne viden kombineret med kendskab til biologiske materialer og struktur kan udnyttes til at opnå det bedste kulinariske resultat.

Teksten er organiseret efter forskellige udskæringer fra okse, kalv, svin og lam, og desuden behandles fjerkræ, fisk og indmad. De anatomiske strukturer og deres betydning for tilberedningen bliver forklaret, og der er rigeligt at fordybe sig i for den fagnørdede læser. Hver udskæring efterfølges af en opskrift på en velsmagende ret, der er så enkel, at den kan passe ind i ethvert studenterkøkken.

Fordøj din anatomi er skrevet for studerende og brugere af faget anatomi, fx dyrlæge-, læge-, terapeut- og idrætsstuderende, men også bare almindeligt nysgerrige. Læseren bliver i stand til at bruge viden om anatomi i dagligt professionelt virke såvel som i køkkenet.

 

Weekendavisen

03-03-2017 

Anne Knudsen

"Men der er mange andre dele af kroppen, vi kan have glæde af at kende noget bedre, og til dét formål er der netop kommet en vidunderlig og virkelig nørdet lille kogebog, der hedder Fordøj din anatomi. Den er skrevet af en universitetslektor med speciale i bevægeapparatets anatomi og hans svigersøn, der er dyrlæge. De har lavet bogen med to spor, så medicinstuderende, sygeplejestuderende og andre, der skal lære anatomi af professionelle grunde, får hele det tekniske udtræk i én spalte, mens folk, der bare synes, det er interessant, kan læse den anden på mere sædvanligt dansk.

Det store scoop er, at der er udmærkede opskrifter på de dyr og legemsdele, man får lov til at studere – for eksempel en fin en til oksehaler. Og så er der et helt afsnit om kogekunstens fysik, hvor man kan lære, hvilke temperaturer der gør hvad ved kollagen, protein og fedt, og hvorfor det er rigtigt, at kødet skal ud af køleskabet i god tid, og at stegen skal hvile."

DBC - Lektørudtalelse

20-02-2017 

Per Månson

"Trods den snævre, primære målgruppe er det en velskrevet og oplysende bog, som mange madnørder umiddelbart kan få noget ud af."

Bagsidetekst
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.