• Print

Håndbog i Laboratorieanalyser

,,

ISBN: 9788762817067 (Bog)
Udgivelsesår: 2016
Udgave: 1
Sider: 224
Bestil vurderingseksemplar

Håndbog i laboratorieanalyser er en let tilgængelig opslagsbog for klinisk personale, yngre læger og medicinstuderende. Formidlingen er præcis og overskuelig, og repræsenterer 'state of the art' inden for klinisk biokemi og medicin.

Første del af bogen gennemgår, hvordan laboratorieresultater rekvireres, præsenteres og fortolkes. Hovedparten af bogen består af en alfabetisk gennemgang af de enkelte analyser inden for veneblod, arterieblod, cerebrospinalvæske, urin, fæces, ascitesvæske, pleuravæske og sved. Lægemiddelanalyser omtales også.

På indersiden af omslaget er trykt en oversigt over prøveglas samt et flowchart for tolkning af arteriepunktur. Bogen fokuserer på de relevante kliniske oplysninger og repræsenterer et godt værktøj i klinikken.

Se også

Danske Bioanalytikere

16-12-2016 

Pia Bruun Jensen

”Håndbog i Laboratorieanalyser” er en rigtig god opslagsbog, som jeg allerede har haft meget glæde af, og jeg er sikker på, at mine studerende kan bruge den ”til at komme i gang” med arbejdet med de enkelte analyser."

Bagsidetekst

Håndbog i Laboratorieanalyser er en overskuelig og let tilgængelig opslagsbog om klinisk biokemiske analyser. Den henvender sig til alt sundhedsfagligt personale, men især til yngre læger og medicinstuderende.

I bogens indledende afsnit gennemgås det, hvordan laboratorieanalyser rekvireres, og hvordan resultater præsenteres og fortolkes. Praktiske forhold vedrørende selve prøvetagningen beskrives også. Dernæst følger en alfabetisk gennemgang af almindeligt anvendte analyser af veneblod, arterieblod, cerebrospinalvæske, urin, fæces, ascitesvæske, pleuravæske og sved. Lægemiddelanalyser omtales i bogens sidste kapitel.

Bogen er rigt illustreret med klinisk relevante flowcharts og faktabokse.

    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.