• Print

Lungesygdomme

- i klinisk praksis

,

ISBN: 9788762814608 (Bog)
ISBN: 9788762814639 (i-bog)
Udgivelsesår: 2016
Udgave: 1
Sider: 300
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Lungesygdomme i klinisk praksis er en helt ny bog om emnet, hvor den store vægtning er på klinisk praksis. Derfor er der i denne bog kapitler, som ikke findes i traditionelle lærebøger, bl.a. et selvstændigt kapitel om stuegang.

Bogen har særligt fokus på billeddiagnostiske undersøgelser og "hands-on" procedurer samt indikation for og tolkning af lungemedicinske undersøgelser. I kapitlerne om lungesygdomme er der patientcases og forslag til supplerende læsning.

Bogens hovedmålgruppe er yngre, lungemedicinsk interesserede læger, fx introduktionslæger og læger i hoveduddannelsesforløb. Lungesygeplejersker og medicinstuderende vil også kunne få stort udbytte af Lungesygdomme i klinisk praksis, da den dækker specialet bredt.

"Bogen kan anbefales til anvendelse i klinisk praksis og er en god indføring til faget for medicinstuderende og sygeplejersker samt som opslagsværk på enhver medicinsk afdeling eller i lægepraksis."
Uddrag af anmeldelse i Ugeskrift for Læger.

Læs hele anmeldelsen


"Det er en kærkommen afløser for Lungesygdomme af J. Thuesen Pedersen fra 1980, opdateret i 1999 som lungesygdommebasisbog. [...]

Der er fine sygehistorier, som illustrerer de problematikker, man i klinisk praksis står over for ved de enkelte sygdomme. [...]

Bogen kan anbefales til anvendelse i klinisk praksis og er en god indføring til faget for medicinstuderende og sygeplejersker samt som opslagsværk på enhver medicinsk afdeling eller i lægepraksis."

Overlæge Ole Hilberg, Ugeskrift for Læger, 28. april 2016

Læs hele anmeldelsen her

Tidsskrift for Den norske legeforening

23-08-2016 A H Henriksen

Verdifullt supplement om lungesykdommer

Målgruppene for denne læreboken er yngre sykehusleger som er interessert i lungemedisin, men den kan også være aktuell for lungesykepleiere og medisinstudenter. Alle kapitlene er rikelig illustrert med tegninger og bilder, bokser med fakta og gode råd og oversiktlige tabeller som oppsummerer viktige poeng.

[…]For alle leger og sykepleiere som har behandlingsansvar for pasienter med avansert, uhelbredelig lungesykdom, er dette svært nyttig og kjærkommen lærdom med gode praktiske råd om hvordan man kan kartlegge situasjonen og lage en plan for oppfølging og behandling. Begrepet «advance care planning» (ACP) introduseres sammen med råd om hvordan man best kan kommunisere med pasient og pårørende.

Boken er et verdifullt og viktig supplement til eksisterende læreboklitteratur om lungesykdommer for denne målgruppen.”

Bagsidetekst
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.