• Print

Ortopædkirurgi i klinisk praksis

,

ISBN: 9788762814974 (Bog)
ISBN: 9788762814981 (i-bog)
Udgivelsesår: 2016
Udgave: 1
Sider: 528
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder
Kig i bogen

”Hvilke sener består rotator cuff´en af? Skal en platfod behandles? Er denne skade så alvorlig at patienten hellere skal ses af en mere erfaren kollega?” Alle som har eller skal stifte bekendtskab med det ortopædkirurgiske speciale vil blive mødt af disse eller lignende spørgsmål. Om man er nyuddannet læge, i begyndelsen af sin speciallægeuddannelse, medicinstuderende eller sygeplejerske på en ortopædkirurgisk afdeling, eller hvis man sidder i almen praksis, vil man ofte blive mødt med nye problemstillinger, som kræver et mere eller mindre hurtigt svar.

Ortopædkirurgi i klinisk praksis er første udgave af en ny lærebog om det ortopædkirurgiske speciale. Bogens formål har været at give et overblik over de mest relevante kliniske problemstillinger og diagnoser, og samtidig formidle denne viden kompakt og let læselig.

På lidt mere end 500 sider giver de to forfattere en struktureret gennemgang af akutte og kroniske tilstande og af, hvordan disse tilstande diagnosticeres, udredes og behandles. Opbygningen af bogen er tænkt lidt anderledes end tidligere danske basisbøger i ortopædkirurgi, hvor teksten har båret mere præg af sammenhængende prosaafsnit.

En masse kliniske billeder, tegninger, tabeller og faktabokse gør de kliniske tilstande mere håndgribelige og gør det desuden muligt at bruge denne lærebog som opslagsbog i den travle kliniske hverdag.

I bogen gennemgås alle relevante kliniske tilstande (del I) med særlig fokus på de akut behandlingskrævende tilstande (del II). Desuden belyses de systemiske tilstande som tumorer, osteoporose, blødninger, koagulopatier og gigt (del III), som ikke direkte ligger indenfor det ortopædkirurgiske speciale, men som ofte har stor betydning for patientens udredning og behandling. Afslutningsvis vender vi blikket mod de praktiske færdigheder som suturteknik, bandageringsteknik, den ortopædkirurgiske patient og smertebehandling (Del IV), som gør bogen til en nyttig ledsager i den kliniske hverdag.

Bogen giver desuden adgang til en online version, som vil gøre det muligt at nærlæse enkelte kapitler, når man støder på problemet og ikke har bogen med sig.

Tidsskriftet Den Norske Legeforening

20-12-2016 

Jonas Meling Fevang

"Jeg anbefaler boken, spesielt til nyutdannede leger som behandler ortopediske pasienter."

Ugeskrift for Læger

10-11-2016 Torben Bæk Hansen

"»Ortopædkirurgi i klinisk praksis«har potentialet til at blive en fremtidig fast bestanddel af ortopædkirurgisk uddannelse i Danmark."

Bagsidetekst

Ortopædkirurgi i klinisk praksis er første udgave af en ny lærebog om det ortopædkirurgiske speciale. Bogens formål er at give et overblik over de mest relevante kliniske problemstillinger og diagnoser, og samtidig formidle denne viden kompakt og let læselig.


Bogen giver en struktureret gennemgang af akutte og kroniske tilstande, og hvordan disse diagnosticeres, udredes og behandles. Opbygningen af bogen er tænkt lidt anderledes end tidligere danske basisbøger i ortopædkirurgi, hvor teksten har båret mere præg af sammenhængende prosaafsnit.


De mange kliniske billeder, tegninger, tabeller og faktabokse gør de kliniske tilstande mere håndgribelige, og gør det desuden muligt at bruge denne lærebog som opslagsbog i en travl klinisk hverdag.

I bogen gennemgås alle relevante kliniske tilstande (del I) med særligt fokus på de akut behandlingskrævende tilstande (del II). Desuden belyses de systemiske tilstande som tumorer, osteoporose, blødninger, koagulopatier og gigt (del III), som ikke direkte ligger indenfor det ortopædkirurgiske speciale, men som ofte har stor betydning for patientens udredning og behandling. Afslutningsvis vendes blikket mod de praktiske færdigheder som suturteknik, bandageringsteknik, den ortopædkirurgiske patient og smertebehandling (del IV), hvilket gør bogen til en nyttig ledsager i den kliniske hverdag.


Ortopædkirurgi i klinisk praksis giver desuden adgang til en i-bog – en online version af bogen – som gør det muligt at nærlæse enkelte kapitler, når man støder på problemet og ikke har bogen med sig.

    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.