• Print

Skarpe hjørner og runde dage

ISBN: 9788762816787 (Bog)
Udgivelsesår: 2016
Udgave: 1
Sider: 168
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Er du 50 (eller 50 plus), og har du det lidt svært med at have rundet endnu en fødselsdag? Så tænk på, at du i denne alder gennem det meste af menneskehedens historie højst sandsynligt ville have været død for længst. Du er faktisk inde i overtiden, en gave til nutidens midaldrende og ældre, og du har kun lige indledt anden halvdel af den lange rejse mod 100 år.

I denne bog kan du læse om nogle af de ubarmhjertige aspekter ved at blive ældre, som vi hverken kan eller skal prøve at snakke os fra, og som vi kender fra os selv. Der vil forekomme ”stærke scener” for midaldrende og ældre om, hvordan chancerne for at klare endnu 10 år falder, hvordan musklerne og hukommelsen svækkes, og flere skavanker støder til. Men også om hvordan vi på forunderlig vis tilpasser os og generelt formår at spille vores kort klogere og forblive lige så tilfredse med tilværelsen.

Bogen kommer med nogle bud på, hvorfor danskere er så meget mere tilfredse end jævnaldrende i de fleste andre lande, og der er også tip til, hvordan man øger chancerne for en god flyvehøjde fysisk og intellektuelt til fødselsdage efter de 50. Bogen indeholder kapitler for hvert af de skarpe hjørner fra 50 til 100 år, igen med både surt og sødt og med billeder af kendisser på samme alder som dig, som kan være en kilde til både trøst og misundelse. Du får eksempler på bedrifter udført af jævnaldrende og hvordan overlevelse, helbred, fysik og hukommelse i gennemsnit er i din alder. Sidst, men ikke mindst, får du eksempler på den store variation, der er mellem mennesker på samme alder.

Bogens tekst, de talrige illustrationer og boksene med både fakta og anekdoter har alle det formål på godt og ondt at beskrive aldringen og forhåbentlig gøre, at den næste fødselsdag ikke synes faretruende, men tværtimod bliver opfattet som den gave, den er.

"Det har aldrig været så godt at være ældre som det er nu."

TV2 Fyn

Se indslag fra TV2 Fyn med Kaare Christensen.

Kaare Christensen (1959) er læge, ph.d., dr.med., og han har siden 1998 været professor ved Syddansk Universitet i Odense samt senior research scientist ved Duke University i USA. Han er (med)forfatter til mere end 450 videnskabelige artikler, og han er forfatter til populærvidenskabelige bøger herunder ”Hvorfor ældes vi så forskelligt?” (Gyldendal, 2000) og medforfatter til bogen ”Kend din krop, mand” (Aschehoug, 2006).

Kaare Christensen har modtaget en lang række danske og internationale forskningspriser, senest i 2016, hvor hanmodtog både den store nordiske Sohlberg pris i gerontologi og den internationale Foundation IPSEN Longevity-pris. Han er en hyppig gæst i medierne og modtog allerede i 2005 Syddansk Universitets første formidlingspris, der gives til forskere for levende og kreativ kommunikation af deres faglige felt.

Kaare Christensen

Kaare Christensen

DBC - Lektørudtalelse

05-12-2016 

Louise Hede

"Interessant bog der forklarer både den mentale og kropslige udvikling af menneskekroppen, og der kan forventes når alderen stiger. Bogen er formidlet på et niveau så alle kan være med. Forholder sig kritisk til den præsenterede statistik, hvilket får bogen til at virke gennemtænkt og så objektiv som muligt."

Interview med forfatter Kaare Christensen bragt i Kristeligt Dagblad d. 20. oktober 2016:

Aldringsforsker: Aldrig før har det været så godt at være ældre som i dag

Bagsidetekst
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.