• Print

Smitstof

Kampen mod sygdom i 1800-tallets Danmark

ISBN: 9788762814288 (e-bog (pdf-format))
Udgivelsesår: 2014
Udgave: 1
Sider: 368
Bestil vurderingseksemplar

Et medrivende stykke dansk kulturhistorie om en videnskabelig revolution.

Smitstof - den usynlige fjende

1800-tallets Danmark er et beskidt sted. Snavs og søle hersker, og sygdomsbakterier vrimler overalt – dødelige, men usynlige og ubemærkede. Epidemier af kolera, tyfus, difteritis og tuberkulose hærger. Et sår kan hurtigt udvikle sig til blodforgiftning, koldbrand og en pinefuld død.

SMITSTOF er et medrivende stykke dansk kulturhistorie om jagten på den usynlige fjende – et kapløb med døden. Ingen vidste, hvad vi véd: At kapløbet fører til en videnskabelig revolution, der kommer til at ændre samfundet radikalt.

Et gennembrud for sundhedsvæsenet

Mens kunst og litteratur fejrer sit moderne gennembrud, bliver vi efter århundreders kamp i stand til at behandle og forebygge frygtede sygdomme. Sygehuse skyder op. Sygeplejen bliver professionaliseret, og dødeligheden falder dramatisk.

Med flotte illustrationer og et rigt kildemateriale fortæller SMITSTOF den dramatiske historie.

Kan også købes som papirbog

Klaus Larsen

F. 1951. Journalist på Ugeskrift for Læger. Udgav i 2012 den stærkt anmelderroste bestseller Dødens Teater om lægekunsten i Danmark fra oplysningstiden til 1840.

Har tidligere udgivet den lige så roste Ve og Velfærd om medicinens udvikling i de sidste 200 år. Ve og velfærd blev nomineret som Årets Historiske Bog 2007.

Det skrev pressen om 'Dødens Teater'

Berlingske: ***** ”… en fortræffelig bog”

Politiken: ¤¤¤¤¤ ”… En spændende rejse tilbage … fornem populærvidenskab med højt til loftet”

Information: ”… anbefalet på det varmeste” Dagens Medicin: ”… et must” *****

Klaus Larsen

Klaus Larsen

Bagsidetekst
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.