• Print

Få fart på lektielæsningen

Om faglig læsning

ISBN: 9788762812123 (Bog)
Udgivelsesår: 2013
Udgave: 1
Sider: 104
Bestil vurderingseksemplar Kig i bogen

Denne bog er skrevet til dig, der er i gang med en uddannelse, hvor du skal læse tekster om et fagligt emne, så du kan forstå og bruge det, du læser.

Det at kunne læse er ikke det samme som at kunne forstå og bruge det læste. Og netop det at forstå og bruge det du læser, er nødvendigt, når du læser tekster i forbindelse med din uddannelse. Dine læsefærdigheder har stor betydning for dit udbytte af uddannelsen og din mulighed for at gennemføre. Derudover har dine læsefærdigheder betydning for din trivsel og dit selvværd.

Hvad er faglig læsning?

Når du læser tekster i forbindelse med din uddannelse, det vi her kalder faglig læsning, er det afgørende, at du læser teksterne på en måde, så du kan forstå og bruge teksterne. Det er også rart at få læst lektierne hurtigt. Heldigvis kan begge dele læres. Med en relativ lille indsats kan du udvikle din læsehastighed og læseforståelse. Og du kan få nogle redskaber til at læse tekster på din uddannelse, så du forstår dem og kan bruge dem.

Hvordan kan bogen bruges?

Bogen her kan bruges som del af et undervisningsforløb eller som selvstudie for dig, som tager ansvar for din uddannelse. Det er en bog, der kan følge dig resten af livet, for det er en af den slags bøger du kan vende tilbage til igen og igen. Hver gang du er i uddannelse og har brug for at få fuld fart på lektielæsningen.

Cecilie Bogh

Cecilie Bogh er dansklærer og læsevejleder på den pædagogiske assistentuddannelse på Professionshøjskolen UCC. Her har hun blandt andet stået bag de populære læsekurser, der på kort tid forbedrer elevernes læsehastighed og forståelse med mere end 30 %. Cecilie Bogh er uddannet på Århus Universitet og er forfatter til en lang række undervisningsbøger til dansk.

Cecilie Bogh

Cecilie Bogh

Læsepædagogen

25-04-2014 Cecilie Bogh

"[...]I andet afsnit arbejdes der med læsemåder og læsehastighed, og på de første sider er der en meget fin og overskuelig gennemgang af forskellige læsemåder. Afsnittet indeholder også gode og kvalificerede øvelser, som kan anvendes til at sætte eget læsetempo i vejret.
[...]Jeg synes, bogen er let og overskuelig at gå til med mange gode og fine illustrationer samt en god vekslen mellem teori og praksiseksempler. Derudover er der mange tiips, ideer og skemaer, som man let kan anvende, alt efter hvilke behov man har."

Bagsidetekst
Selvfølgelig kan du læse! Ja, men at kunne læse er ikke det samme som at kunne forstå og bruge det, du læser. Og det er nødvendigt, at du kan forstå og bruge det, du læser, når du læser tekster i forbindelse med din uddannelse. Dine læsefærdigheder har nemlig stor betydning for, hvor meget du får ud af din uddannelse, og også for hvor hurtigt du får klaret dine lektier. Når du læser tekster i forbindelse med din uddannelse, kaldes det faglig læsning, og det er netop det, denne bog handler om. Bogen beskriver, hvordan du med en relativ lille indsats kan udvikle din læsehastighed og læseforståelse, og du får nogle redskaber til at læse tekster på din uddannelse, så du kan forstå og bruge dem. Bogen her kan bruges som del af et undervisningsforløb eller som selvstudie for dig, som tager ansvar for din uddannelse. Det er en bog, der kan følge dig resten af livet, for det er en af den slags bøger, du kan vende tilbage til igen og igen. Hver gang du er i uddannelse og har brug for at få fuld fart på lektielæsningen.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.