• Print

Basal sundhedsøkonomi

ISBN: 9788762813236 (Bog)
Udgivelsesår: 2014
Udgave: 1
Sider: 305
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder
Kig i bogen

Hvordan tager man økonomisk stilling til nye behandlingsformer?

Bogens indhold

I et letlæst sprog beskriver bogen de økonomiske mekanismer i sundhedsvæsnet, fx emner som brugerbetaling, betaling af sygehusene, hvordan sundhedsudgifterne har udviklet sig, og hvorfor det er et centralt tema.

Alle kapitler tager afsæt i de nyeste tal og statistikker. Bogen giver et godt fundament for videre arbejde med sundhedsøkonomi.

Sygeplejersken

18-03-2015 Gitte Lindermann

"Bogens styrke er, at den er skrevet i en dansk kontekst og tager udgangspunkt i danske forhold. Ellers kan sundhedsøkonomi hurtigt blive beskrevet i en amerikansk kontekst, hvor forsikringsordninger som Medicare og Medicaid fylder siderne i de amerikanske lærebøger."

Bagsidetekst
Hvordan fungerer økonomien i sundhedsvæsenet? Basal sundhedsøkonomi giver en grundlæggende indføring i sundhedsøkonomi. I et letlæst sprog beskriver bogen de økonomiske mekanismer i sundhedsvæsnet, fx emner som brugerbetaling, betaling af sygehusene, hvordan sundhedsudgifterne har udviklet sig, og hvorfor det er et centralt tema. Alle kapitler tager afsæt i de nyeste tal og statistikker. Bogen giver et godt fundament for videre arbejde med sundhedsøkonomi. Basal epidemiologi og statistik er skrevet som alternativ til større lærebøger om samme emne. Målgruppen er især studerende ved de sundhedsfaglige professionsuddannelser og sundhedsprofessionelle, der ønsker at skabe sig et hurtigt overblik over emnet. Den kan læses uden forudgående kendskab til økonomi. Andre sundhedsfaglige studerende, fx social- og sundhedsassistenter, vil også have glæde af bogen. BASAL-SERIEN er en række introducerende bøger om sundhedsfaglige emner, skrevet i en lettilgængelig stil, som giver læseren gode forudsætninger for mere specialiseret arbejde. Bøgerne er kendetegnet ved oversigtstabeller, figurer, huskeregler, definitioner og konkrete eksempler fra den sundhedsfaglige verden. Alle kapitler afsluttes med hovedpointer og forslag til videre læsning.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.