• Print

Hospice

Æstetik, eksistens og omsorg

Vibeke Østergaard Steenfeldt, Finn Thorbjørn Hansen (red.)
Redaktører: Vibeke Østergaard Steenfeldt, Finn Thorbjørn Hansen
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788762817517 (Bog)
ISBN: 9788762817913 (i-bog)
Udgivelsesår: 2017
Udgave: 1
Sider: 300
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder
Kig i bogen

Hospice – æstetik, eksistens og omsorg præsenterer den mangfoldighed af empiriske undersøgelser, som de seneste år er foretaget på danske hospicer. Bogen er forskningsbaseret og giver indblik i den nyeste viden på området. Den er skrevet af forfattere med baggrund i vidt forskellige fagområder såsom sygepleje, teologi, filosofi og antropologi, men alle med en særlig indsigt i hospice som fagligt område.

Bogen henvender sig til alle, der arbejder med eller på anden måde interesserer sig for hospicefeltet. Den er relevant i både professionsbacheloruddannelser, diplom-, master- og kandidatuddannelser. Det samme gælder efteruddannelser inden for fag, der har berøring med palliation. Den vil ligeledes være relevant for politikere og andre beslutningstagere med interesse for sundhedsområdet og for den, der blot ønsker indsigt i, hvad der kendetegner hospicefeltet i Danmark.

Hospice – æstetik, eksistens og omsorg er opbygget om fire grundtemaer. Først er der tre introducerende kapitler om hospice som institution i Danmark. Herefter er der fokus på æstetik, fordi der generelt gøres meget ud af, at patienter og pårørende kan opleve at være i smukke omgivelser. Eksistens er et tredje vigtigt tema, og her giver bogen forskellige billeder på både livet og døden.  Det fjerde tema er omsorg, der belyses ud fra flere perspektiver.

Sygeplejersken

15-05-2017 

Marianne Holm Andersen

"Forfatterens præsentation af empirien er formidlet brugbart og giver næring til nye idéer og tanker (...) Alt i alt er det en inspirerende bog"

Magasinet Pleje

20-01-2017 

Magasinet Pleje

"Bogen er skrevet af forfattere med baggrund i vidt forskellige fagområder såsom sygepleje, teologi, filosofi og antropologi, men alle med en særlig indsigt i hospice som fagligt område [...] relevant i både professionsbacheloruddannelser, diplom-, master- og kandidatuddannelser"

Bagsidetekst

Hospice – æstetik, eksistens og omsorg præsenterer den mangfoldighed af empiriske undersøgelser, som de seneste år er gennemført på danske hospicer. Bogen er forskningsbaseret og giver indblik i den nyeste viden på området. Den er skrevet af forfattere med baggrund i sygepleje, teologi, filosofi og antropologi, men alle med en særlig indsigt i hospiceområdet.

 

Bogen henvender sig til alle med interesse for hospice. Den er relevant i professionsbachelor-, diplom-, master- og kandidatuddannelser. Det samme gælder efteruddannelser inden for fag, der har berøring med palliation. Den er også relevant for politikere og andre beslutningstagere med interesse for sundhedsområdet og andre, der ønsker indsigt i hospicearbejdet i Danmark.

 

Hospice – æstetik, eksistens og omsorg er opbygget om fire hovedtemaer. Først beskrives hospice som institution i Danmark. Herefter er der fokus på æstetik, fordi der generelt er gjort meget ud af, at patienter og pårørende kan opleve at være i smukke omgivelser. Eksistens er et tredje vigtigt tema, og her giver bogen forskellige billeder på livet og døden. Det fjerde tema er omsorg, der belyses ud fra flere perspektiver.

    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.