• Print

Patient

Grundbog i sygepleje

Nina Tvistholm, Dorthe Boe Danbjørg (red.)
Redaktører: Nina Tvistholm, Dorthe Boe Danbjørg
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788762811706 (Bog)
Udgivelsesår: 2014
Udgave: 1
Sider: 404
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder
Kig i bogen

'Patient' er en grundbog i sygepleje.

Bogens indhold

Bogen er en introduktion til det at være patient, men beskriver også samspillet mellem patient, sygeplejerske og de pårørende.

Målet er, at sygeplejestuderende får et godt grundlag for at yde sygepleje med forståelse for patienten og dennes perspektiv.

Patient er en del af serie på tre grundbøger, hvor der samlet er fokus på, at den studerende understøttes i en kritisk, analytisk tilgang til stoffet, og at den studerende får indsigt i de sammenhænge, hvor sygepleje læres og udøves. Alle kapitler i bogen er fagfælledømt af eksperter med specialviden.

I-bogen

I bogen er trykt en individuel e-nøgle, der giver adgang til i-bogsversionen. I-bogen rummer videoer, quiz og andet ekstramateriale.

Målgruppe

Bogen er målrettet til professionsbachelorniveau, især i forhold til emneudvalg, niveau, formelle krav og læringsudbytte på det første studieår.

Men bogen kan passende bruges i hele grunduddannelsen, bl.a. som reference i opgaver og til opslag om specifikke emner.

Seriens hjemmeside

Gå til seriens hjemmeside

I samme serie

Sådan bruger du i-bogen

Uddannelsesnyt

01-05-2015 Marianne Poulsen Træger

”Bøgerne er fornyende ved både at levere omfattende faglig viden som grundlag for udøvelse af sygepleje, samt ved at fremme en kritisk og refleksiv måde at forholde sig til sygeplejefaget på. To vigtige styrker ved bøgerne medvirker til denne læring, dels kan den studerende arbejde aktivt med stoffet, dels har bøgerne et imponerende og velvalgt indhold, sammensat, så kompleksiteten i sygeplejefaget og det sygeplejefaglige professionsområde fremstår overskueligt. Den aktive tilegnelse af stoffet fremmes gennem understøttende cases og arbejdsspørgsmål, samt i-bogens studieaktiviteter.
[…] Bøgerne kan anvendes i både den teoretiske og den kliniske del af uddannelsen. De enkelte kapitler kan bruges som introduktion til et emne, man kan lade sig inspirere af de talrige referencer eller læse som hjælp til refleksion over kliniske problemstillinger. Bogen kan således også anbefales til kliniske vejledere og kollegaer.”

Sygeplejersken

02-03-2015 Ole Bjørke

”Imponerende niveau, præcision og faglighed […] Udgivelsen er et godt bud på en relevant, dækkende professionsrettet grundbog i sygepleje. Bøgerne gaber ikke over mere, end de kan rumme, og de rummer fint den grundlæggende sygeplejes facetter. […] Værket vidner om en høj grad af bearbejdning i anvendelsen af de mange skribenter, og det hele er fagfællebedømt. Der er en bevidst god balance mellem fagsprog og god læsbarhed, som gør en grundbog attraktiv. Der er god overskuelighed, mange fine pointer i pædagogiske bokse samt præciserende forklaringer, studiespørgsmål og rigelig dokumentation løbende. Jeg er imponeret over niveau, præcision og faglighed i et stramt, veldisponeret værk.”

Bagsidetekst
Patient er en grundbog i sygepleje. Bogen er en introduktion til det at være patient, men beskriver også samspillet mellem patient, sygeplejerske og de pårørende. Målet er, at sygeplejestuderende får et godt grundlag for at yde sygepleje med forståelse for patienten og dennes perspektiv. Bogen er målrettet til professionsbachelorniveau, især i forhold til emneudvalg, niveau, formelle krav og læringsudbytte på det første studieår. Men bogen kan passende bruges i hele grunduddannelsen, bl.a. som reference i opgaver og til opslag om specifikke emner. I bogen er trykt en individuel e-nøgle, der giver adgang til i-bogsversionen. I-bogen rummer videoer, quiz og andet ekstramateriale. Patient er en del af serie på tre grundbøger, hvor der samlet er fokus på, at den studerende understøttes i en kritisk, analytisk tilgang til stoffet, og at den studerende får indsigt i de sammenhænge, hvor sygepleje læres og udøves. Alle kapitler i bogen er fagfælledømt af eksperter med specialviden.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.