• Print

Psykologi i sundhedsfag

En grundbog

ISBN: 9788762810754 (Bog)
ISBN: 9788762812543 (i-bog)
Udgivelsesår: 2012
Udgave: 1
Sider: 288
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder
Kig i bogen

Psykologi i sundhedsfag er en grundbog i psykologi til sygeplejerskeuddannelsen og andre sundhedsuddannelser.

Bogen beskriver psykologien som fag med fokus på temaer, der er relevante for studiet af og arbejdet med mennesker. Bogen er en ny og gennemrevideret udgave af Menneskets psykologi af samme forfatter.

Bogens opbygning

Bogens 10 kapitler giver en indføring i et bredt udvalg af psykologiske fænomener og teorier, bl.a. om personlighed, udvikling, perception, læring og sociale processer. Der bliver også præsenteret temaer, som er særligt relevante i en sundhedsfaglig kontekst, fx tab, krise, stress, relationer og mentalisering.

Målgruppe

Bogen er målrettet til studerende inden for sygepleje, fysioterapi, ergoterapi, jordemoderfaget m.fl., men også undervisere og praktikere kan få god gavn af bogens præsentation af både klassiske psykologiske teorier og helt nye udviklinger inden for psykologifaget.

Viden, overblik og fin sproglig formidling går hånd i hånd i ny grundbog om psykologi i sundhedsfagene

PsykologNyt

Mette Schilling

Uddannet sygeplejerske i 1986, og cand.psych. i 1996. Ansat som underviser i psykologi ved sygeplejerske- og radiografuddannelsen i Herlev fra 1996-2004. Ansat som forlagsredaktør på Dansk Psykologisk Forlag fra 2004-2010, og nu som forlagsredaktør på Hans Reitzels Forlag, hvor hun beskæftiger sig med udgivelser inden for psykologi, psykiatri og terapi. Udgav i 2004 Menneskets psykologi på Munksgaards Forlag.


Mette Schilling fortæller her lidt om bogen

Menneskets psykologi er en velkendt grundbog til sundhedsuddannelserne. Hvad er nyt i denne nye udgave?
Bogen er udvidet med et kapitel om tilknytning, relationer og mentalisering, da der i de år, der er gået, er kommet vigtig ny viden på området – og da det er et centralt område, når man arbejder med mennesker. Kapitlet om tab, sorg og kriser er opdateret med de nyeste sorg teorier og den nyeste viden om tab, og kapitlet om hjernen, biologi og psykologi er ført ajour med ny neuropsykologisk viden.

Hvorfor har denne udgave fået den nye titel psykologi i sundhedsfag?
I forhold til Menneskets psykologi har denne bog fået en titel, der mere direkte henvender sig til de sundhedsfaglige uddannelser samt professionelle, der ønsker viden om psykologi. Bogen er målrettet til studerende inden for sygepleje, fysioterapi, ergoterapi, jordemoderfaget m.fl ., men også undervisere og praktikere kan få god gavn af bogens præsentation af både klassiske psykologiske teorier og helt nye udviklinger inden for psykologifaget.

Hvordan er bogen bygget op?
Bogens 10 kapitler giver en indføring i et bredt udvalg af psykologiske fænomener og teorier, bl.a. om personlighed, udvikling, perception, læring og sociale processer. Der bliver også præsenteret temaer, som er særligt relevante i en sundhedsfaglig kontekst, fx tab, krise, stress, relationer og mentalisering. Bogen er gennemgående udstyret med de to bokse Kort fortalt og Fakta, hvor de forskellige emner uddybes og perspektiveres. Her stimuleres læserens refleksionsevne og nysgerrighed, og efter hvert kapitel finder man forslag til relevant litteratur, hvis man ønsker at fordybe sig yderligere i bogens temaer.

 

Mette Schilling

Mette Schilling

Uddannelsesnyt

04-02-2013 Hanne Duedahl Nørgaard, VIA UC, Sygeplejerskeuddannelsen i Holstebro

"Her kom en tilgang til psykologien, der netop er til at gå til! [...] Hvert kapitel indledes med en oversigt, der organiserer det materiale, der introduceres i kapitlet og afrundes med kvalificerede ”forslag til videre læsning”, der tager afsæt i de kilder, som ligger til grund for kapitlet samt uddybning af disse. Foruden at være en strukturerende hjælp for læseren, er det også muligheden for at stimulere læseren til fordybelse. [...] Samlet set formår bogen at fremstille aktuelle og til tider abstrakte teorier og fænomener indenfor psykologien på en letlæselig og velskrevet måde og kan som sådan anbefales indenfor sundhedsuddannelserne."

Psykolognyt

21-01-2013 Ryhl Heldbjerg

"Viden, overblik og fin sproglig formidling går hånd i hånd i ny grundbog om psykologi i sundhedsfagene.[...] ... kapitel ni rummer en guldgrube af viden om sundhed, stress og coping, hvor der gives konkrete forslag til, hvordan stress og udbrænthed kan håndteres.[...] Forfatterne går nuanceret og grundigt til værks, samtidig formår hun med levende eksempler og bokse om "Fakta" og "Kort fortalt" at samle trådene og fastholde læserens interesse.[...] Bogen afspejler forfatterens solide baggrund i både det sundhedsfaglige, det psykologiske og det sproglige område, og bogen er da også et flot resultat, som man kun kan glædes over at læse.[...] Hvis forfatterens hensigt desuden er at inspirere til yderligere læsning - ja, så er den intention også indfriet hos mig."

Fysioterapeuten 11

12-12-2012 Kim Johansen

"Bogen er veldisponeret, med en del cases, faktabokse, "kort fortalt" bokse, tabeller og figurer, hvilket er gode supplementer til teksten, og på det rent sproglige område er bogen relativt let at læse, når man betænker, at stoffet kan være temmelig abstrakt. [...] Bogen kommer fint rundt i psykologiens landskab uden at blive alt for detaljeret. [...] Jeg synes, at bogen er en værdig afløser for nogle af de tidligere bøger med samme sigte."

...en guldgrube af viden om sundhed, stress og coping

PsykologNyt
Bagsidetekst
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.