• Print

Sygeplejeleksikon

Janne Lyngaa, Birgit Bidstrup Jørgensen (red.)
Redaktører: Janne Lyngaa, Birgit Bidstrup Jørgensen
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788762811843 (e-bog (pdf-format))
Udgivelsesår: 2012
Udgave: 1
Sider: 408
Bestil vurderingseksemplar

Sygeplejeleksikon er en opslagsbog, der beskriver værdier, begreber, fænomener, teorier og personer i 332 alfabetisk ordnede opslag.

Opslagene repræsenterer den viden og kunnen, der kendetegner sygeplejefagets virksomhed i klinisk, pædagogisk, ledelsesmæssig og udviklings- og forskningsmæssig praksis.

Målgruppen

Målgruppen er sygeplejestuderende og uddannede sygeplejersker, men også andre sundhedsprofessionelle vil kunne have gavn af dette opslagsværk, der giver et hurtigt overblik over væsentlige områder i sygeplejeprofessionen.

Tidsskrift for Sygeplejeforskning 1/2008

01-01-2008 Louise Meller Jacobsen, Sygeplejestuderende, CVU Øresund og Lotte Abildgren Schultz, stud.cur. Institut for folkesundhed Aarhus universitet

Louise Meller Jacobsen, Sygeplejestuderende, CVU Øresund: "Bogen er alsidig i sine beskrivelser og opfylder sit mål om at give læseren et overblik....Bogen er god under opgaveskrivning, når man eksempelvis kommer i tvivl om et begreb, eller i faglige gruppediskussioner til f.eks. definition af en filosofisk retning." Lotte Abildgren Schultz, stud.cur., Institut for folkesundhed, Afdelingen for Sygeplejevidenskab, Aarhus Universitet: "Som opslagsværk er den logisk og pædagogisk opbygget med emneord i alfabetisk rækkefølge...Styrken ved Sygeplejeleksikonet er beskrivelserne af sygeplejens mere bløde emneområder, som integritet, lidelse, sorg og åndelig omsorg og at emnerne er bearbejdet af områdets eksperter...Samlet set er Sygeplejeleksikonet en flot første udgave, og et godt arbejdsredskab for enhver studerende, sygehusafdeling og nybegyndere indenfor videnskabelige udvikling og forksning af sygeplejen."

Bagsidetekst
Sygeplejeleksikon er en opslagsbog, der beskriver virksomhed, værdier, kundskaber, begreber, fænomener, udvikling, teorier og markante personer inden for sygeplejefaget i 332 alfabetisk ordnede opslag. Bogen kan anvendes til at afklare faglige spørgsmål her og nu, men kan også inspirere til videre fordybelse senere. Sygeplejeleksikon giver et overblik over væsentlige områder i sygeplejeprofessionen og henvender sig til sygeplejestuderende,sygeplejersker på efter- og videreuddannelse og sygeplejersker i praksis, men også andre sundhedsprofessionelle i tilgrænsende fagområder vil kunne have gavn af dette opslagsværk.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.