• Print

The Tidal Model

Mental sundhed, indsigelse og recovery

,

ISBN: 9788762816152 (Bog)
ISBN: 9788762816473 (i-bog)
Udgivelsesår: 2015
Udgave: 1
Sider: 128
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder
Kig i bogen

The Tidal Model foreligger her første gang i dansk oversættelse. Der er tale om en ressource- og personorienteret guide til psykiatrisk sygepleje, som rummer mange lettilgængelige og praktiske bud på det kliniske arbejde. Modellen er udviklet af Phil Barker og Poppy Buchanan-Barker, og den betoner det aktive samarbejde mellem den sindslidende person og de professionelle.

Modellen er oprindeligt udviklet inden for sygeplejen, hvor den bliver brugt inden for psykiatrien og socialpsykiatrien verden rundt. Men den er også relevant for mange andre faggrupper, som arbejder professionelt med recovery, fx ergoterapeuter, pædagoger, socialrådgivere etc. Bogen kan anvendes på alle uddannelsesniveauer, hvor dens enkle budskaber kan tydeliggøre værdien af de professionelle indsatser og inspirere til radikal nytænkning.

The Tidal Model er en udgivelse i Munksgaards serie af sygeplejeteori. Danske psykiatriske sygeplejersker har længe søgt efter en relevant teori, som kan forklare og legtimere deres professionelle praksis, og denne bog præsenterer et godt bud på sådan en teori.

Lone Holm Jacobsen er sygelejerske og en af initiativtagerne til den danske oversættelse af The Tidal Model. Hun fortæller om baggrunden for projektet:

”Det har været vigtigt at få The Tidal Model oversat, fordi den er unik i sin tilgang til det psykisk syge menneske. Baggrunden for bogens oprindelse er en samling af de bedste erfaringer og oplevelser af psykiatrisk sygepleje, beskrevet af psykisk syge patienter og psykiatriske sygeplejersker, og bogen er løbende opdateret og videreudviklet. Den giver klare praktiske anvisninger på, hvordan den enkelte fagperson, men også grupper af fagpersoner kan samarbejde med det sårbare, psykisk syge menneske og yde det hjælp på den enkeltes egne præmisser. Jeg plejer også at beskrive The Tidal Model som en humanistisk og filosofisk tilgang til sygeplejen, der tager én i hånden og om hjertet.

Alle, der arbejder med mennesker med psykiske problemer vil kunne have glæde af at læse bogen.  Bogen vil for nogen blive brugt som inspiration og opslagsbog, for andre, som en guideline til sygeplejen. Uddannede fagpersoner vil opleve, at de får sat ord på deres praksis og den måde, de vil kunne udføre sygepleje på. En mulighed som både fagligt og personligt er meget tilfredsstillende.

For studerende og nyuddannet sundhedspersonale vil bogen beskrive, hvad psykiatrisk sygepleje "er for noget". Også denne gruppe vil kunne inspireres og begejstres over den medmenneskelige, jordnære, logiske og praktiske tilgang til det psykisk syge menneske, som bogen beskriver. Personer, der arbejder med ledelse af den psykiatriske sygepleje vil kunne have glæde af at få sat ord på den praktiske tilgang til sygeplejen og få en forståelse for tilrettelæggelse af sygepleje med fokus på rehabilitering. 

Jeg håber, at bogen vil komme patienter og sundhedspersonale til gavn. At sundhedspersonale og andre faggrupper med relation til pleje og omsorg for psykisk syge mennesker, vil kunne opleve samme grad af glæde og inspiration, som jeg selv oplever, når jeg læser The Tidal Model. Samt at den vil give inspiration til at ændre nogle arbejdsgange, som kan blive mere individualiserede i forhold til den enkelte patient. ”

 

Bagsidetekst
"The Tidal Model" foreligger her første gang i dansk oversættelse. Der er tale om en ressource- og personorienteret guide til psykiatrisk sygepleje, som rummer mange lettilgængelige og praktiske bud på det kliniske arbejde. Modellen er udviklet af Phil Barker og Poppy Buchanan-Barker, og den betoner det aktive samarbejde mellem den sindslidende person og de professionelle. Modellen er oprindeligt udviklet inden for sygeplejen, hvor den bliver brugt inden for psykiatrien og socialpsykiatrien verden rundt. Men den er også relevant for mange andre faggrupper, som arbejder professionelt med recovery, fx ergoterapeuter, pædagoger, socialrådgivere etc. Bogen kan anvendes på alle uddannelsesniveauer, hvor dens enkle budskaber kan tydeliggøre værdien af de professionelle indsatser og inspirere til radikal nytænkning. "The Tidal Model" er en udgivelse i Munksgaards serie af sygeplejeteori. Danske psykiatriske sygeplejersker har længe søgt efter en relevant teori, som kan forklare og legtimere deres professionelle praksis, og denne bog præsenterer et godt bud på sådan en teori.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.