• Print

Tværprofessionelt samarbejde i sundhedsfaglig praksis

ISBN: 9788762815384 (Bog)
ISBN: 9788762817265 (i-bog)
Udgivelsesår: 2016
Udgave: 1
Sider: 224
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder
Kig i bogen

Tværprofessionelt samarbejde i sundhedsfaglig praksis beskriver de centrale udfordringer i samarbejdet på tværs af professioner, fag og sektorer i det danske sundhedsvæsen. Dette samarbejde er afgørende for at sikre gode og sammenhængende patientforløb, men der findes ingen lette veje til målet.

Bogen formidler ny viden om de faglige og institutionelle dynamikker, der er på spil, og den klæder nuværende og kommende sundhedsprofessionelle på til at blive kompetente tværprofessionelle praktikere. I en række analyser af illustrative praksiseksempler viser bogen, at nøglen til det velfungerende samarbejde ikke kun findes hos de enkelte sundhedsprofessionelle. Tværtimod er det vigtigt med en skærpet forståelse for de organisatoriske vilkår, som præger samarbejdet i stort og småt.

Med dette fokus adskiller bogen sig fra den øvrige faglitteratur på området. Det er en vigtig pointe i bogen, at der er mere læring at hente i studere problemerne og konflikterne, fremfor primært at fremstille best cases, som bliver idealiserede billeder af en praksis, der i virkeligheden ligger et stykke fra den, der tales om i sundhedspolitiske skåltaler.

Tværprofessionelt samarbejde i sundhedsfaglig praksis er skrevet af cand.mag. og ph.d. Sine Lehn-Christiansen. Den udkommer i bogserien Sundhed, Menneske, Samfund, redigeret af professor Klaus Lindgaard Høyer (KU) og lektor Lotte Huniche (SDU), og som samler Munksgaards peer review-udgivelser inden for human- og samfundsvidenskabelig sundhedsforskning.

Tidsskrift for Arbejdsliv

01-12-2017 

Vibeke Andersen, lektor, Insitut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet, København.

"Det er imponerende at få fremskrevet kompleksiteten så klart og samtidig insistere på vigtigheden af begrebspræciseringer. Der er tale om formidlet forskning og niveauet er akademisk, men tilpasset en brev målgruppe. [...] Bogen er absolut anbefalelsesværdig for både studerende og forskere ved mellemlange- og videregående uddannelse samt for praktikere inden for feltet."

Uddannelsesnyt

25-10-2017 

Susanne Reinholt Jensen

"...bogen [kan] varmt anbefales til studerende i den sidste del af uddannelsen (...) man kan i høj grad blive inspireret"

Danske Bioanalytikere

11-11-2016 

Ketty Bruun

"Bogen er et aktuelt og realistisk øjebliksbillede af udfordringer, der gør det muligt for læseren at reflektere over egen tilgang til tværprofessionelt samarbejde i praksis. Bogen kan derfor anbefales til bioanalytikere og deres ledere, bioanalytikerstuderende og deres undervisere og kliniske vejledere samt uddannelsesinstitutionen."

Bagsidetekst

Tværprofessionelt samarbejde i sundhedsfaglig praksis beskriver samarbejdet på tværs af professioner, fag og sektorer i det danske sundhedsvæsen. Dette samarbejde skal sikre gode, sammenhængende forløb for patienter og pårørende, men der findes ingen lette veje til målet. Snarere en række komplekse udfordringer og spørgsmål. Bogen formidler ny viden om de faglige og institutionelle dynamikker, der er på spil, og den klæder nuværende og kommende sundhedsprofessionelle på til at blive kompetente tværprofessionelle praktikere.

Bogen er forskningsbaseret, men pædagogisk opbygget og velskrevet. I en række analyser af illustrative praksiseksempler viser den, at nøglen til det velfungerende samarbejde ikke kun findes hos de enkelte sundsprofessionelle. Tværtimod er det vigtigt med en skærpet forståelse for de organisatoriske vilkår, som præger samarbejdet i stort og småt. Her adskiller bogen sig fra den øvrige faglitteratur på området. Det er en gennemgående pointe i bogen, at der er mere læring at hente i studere problemerne og konflikterne, frem for at fremstille best cases som selvforstærkende billeder på alle de positive gevinster, vi kender fra sundhedspolitiske skåltaler.

Tværprofessionelt samarbejde i sundhedsfaglig praksis er skrevet af cand.mag. og ph.d. Sine Lehn-Christiansen. Den udkommer i bogserien Sundhed, Menneske, Samfund, redigeret af professor Klaus Lindgaard Høyer (KU) og lektor Lotte Huniche (SDU), og som samler Munksgaards peer review-udgivelser inden for human- og samfundsvidenskabelig sundhedsforskning.

    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.