• Print

Tobias Todsen

"Jeg har fået en meget bred medicinsk og kirurgisk uddannelse i Grønland, som man ikke kan få på samme måde i Danmark"

Tobias Todsen

Foto: Carsten Snejbjerg

„Jeg var i praktik på Dronning Ingrids Hospital i Nuuk som studerende og ville gerne tilbage til Grønland på et  tidspunkt. Så da min kæreste, som er fysioterapeut, foreslog, at vi skulle tage til Grønland og arbejde, begyndte jeg straks at undersøge mulighederne for at tage min KBU der.

De største oplevelser fik jeg i den storslåede Grønlandske natur. Vi var på mange fantastiske ture inde i Godthåbsfjorden, hvor vi fiskede og gik på jagt om sommeren og stod på langrendsski om vinteren. Man skal ikke langt ud fra byen, før man er alene i fjeldet og bliver mindet om, at der er ting, der er større i verden, end de hverdagsproblemer, der ellers måtte fylde. Den grønlandske befolkning har stor respekt for naturen og accepterer, at dårligt vejr ofte betyder, at man ikke kan gøre som planlagt.

Kulturen er også fascinerende, og til trods for mange sociale udfordringer er grønlændere gode til at få det bedste – og helst et billigt grin – ud af situationen. Jeg har fået en meget bred medicinsk og kirurgisk uddannelse i Grønland, som man ikke kan få på samme måde i Danmark. Og selvom mange tror det modsatte, prioriterer sundhedsvæsnet mange ressourcer på at sikre god supervision af KBU-lægerne, så man bliver aldrig overladt til sig selv.

Mulighederne for meget specialiseret diagnostik og behandling er selvfølgelig ikke tilgængelige i samme grad som i Danmark. Til gengæld lærer man meget klinik og brug af fx ultralyd til akut diagnostik. Denne erfaring har jeg også kunne bruge i mit nuværende ph.d.-arbejde om oplæring og kompetencevurdering i klinisk ultralyd.“

Læs flere portrætter og artikler for medicinere her

Biografi

Uddannet læge fra Københavns Universitet 2014.

KBU på Dronning Ingrids Hospital i Grønland 2014-2015.

Klinisk assistent på Copenhagen Academy for Medical Education and Simulation / Øre-næse-hals-kirurgisk og

Audiologisk Klinik, Rigshospitalet 2015-2016.

Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.