• Print

Lærke Marie Sidenius Nelson

„Forskningsåret giver tid og plads til nysgerrighed og fordybelse“

Lærke Marie Sidenius Nelson

Foto: Carsten Snejbjerg

„Jeg valgte at tage et forskningsår, fordi det var en fantastisk mulighed for at kunne fordybe mig i kardiologien, som jeg syntes var rigtig spændende. For mig passede det godt ind på studiet mellem 10. og 11. semester. Jeg var på daværende tidspunkt allerede i gang med at lave mindre forskningsprojekter på Hjertemedicinsk Klinik på Rigshospitalet – og havde altså snuset lidt til mulighederne. Forskningen var for mig en god måde at komme specialet lidt nærmere, men også en måde at få indblik i en anden side af lægelivet.

Jeg lavede en retrospektiv opgørelse over patienter med aflejringssygdommen immunglobulin let-kæde (AL) amyloidose med særlig vægt på hjerteinvolvering og hjerterelateret outcome. Rent praktisk indebar det skrivning af forsøgsprotokol, ansøgning om fondsmidler til dækning af min løn, ansøgning om godkendelse af projektet, oprettelse af en database, dataindsamling, dataanalyse samt skrivning af videnskabelig artikel. Samtidig fik jeg mulighed for at præsentere mine resultater ved en international konference om hjertesvigt. Afslutningsvist skrev jeg en forskningsprotokol til et prospektivt studie. Formålet var at starte et studie op, som kunne lede videre til et kommende ph.d.-projekt.

Forskningsåret giver tid og plads til nysgerrighed og fordybelse – og det arbejde, man laver, kan måske bidrage til at frembringe ny nyttig viden. Det kan der være en stor tilfredsstillelse i. For mig har det bidraget med indsigt, inspiration og udsyn til mit videre lægeliv – og kan klart anbefales.“

Læs flere portrætter og artikler for medicinere her

Biografi

Uddannet læge fra Københavns Universitet 2014.

Læge, ph.d.-studerende, Hjertemedicinsk Klinik, Rigshospitalet siden 2015.
Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.